"Arjantin Messi'den ibaret değil"

Lionel Messi Hırvatistan Arjantin FIFA 2022 Dünya Kupası

Dünya Kupası yarı finalinde Arjantin ile karşı karşıya gelecek Hırvatistan'da Bruno Petkovic, Messi için özel bir planları olmadığını söyledi ve Arjantin'in Messi'den ibaret olmadığına dikkat çekti.

2022 FIFA Dünya Kupası Yarı Finali'nde Arjantin ile kozlarını paylaşacak olan Hırvatistan'da hücum oyuncusu Bruno Petkovic ile savunmacı Josip Juranovic, basın mensuplarının karşısına çıktı.

İlk olarak söz alan Bruno Petkovic, Messi'yi durdurmak için özel bir planları olmadığını söyledi.

Daha önce çok iyi bireysel oyunculara sahip çok iyi takımlarla karşılaştıklarını hatırlatan Petkovic, "Bu maçlarda da bir takım olarak oynadık, asla bireye odaklanmadık. Bir oyuncuyu durdurmak için özel bir planımız olacağına inanmıyorum çünkü Arjantin'de çok sayıda iyi oyuncu var, bu yüzden tek bir oyuncuya odaklanmayacağız" ifadelerini kullandı.

Brezilya'yı penaltılar sonucunda elemelerine değinen Petkovic, "Profesyonel futbolcu olmayan birçok kişinin başarılı penaltılar atabileceğini düşünüyorum. Fark, daha önce hiç yaşamadığınız bir baskı altında olduğunuz anlarda zihinsel olarak ne kadar güçlü olduğunuz. Güvenebileceğiniz birinci sınıf bir kaleciye sahip olmak hayatınızı çok kolaylaştırıyor" diye konuştu.

Josip Juranovic ise Brozovic, Kovacic ve Modric'in Hırvatistan tarihinin en iyi orta sahası olduğunu söyledi.

Topu onlara vermenin, parayı bankada tutmaktan daha güvenilir olduğunu belirten Juranovic, "Onlarla aynı sahayı ve soyunma odasını paylaştığım için kendimi çok şanslı hissediyorum ve burada olduğum için çok mutluyum" şeklinde konuştu.

Son finalist Hırvatistan, yarı finalde 13 Aralık Salı günü saat 22.00'de Lionel Messi'li Arjantin ile karşı karşıya gelecek.

 

Kaynak: Diğer

Hırvatistan Bruno Petkovic Arjantin Messi 2022 Dünya Kupası