ABD, İran'ı tek golle geçerek son 16'ya yükseldi! İşte rakibi

ABD, İran'ı tek golle geçerek son 16'ya yükseldi! İşte rakibi

Katar'ın ev sahipliğini yaptığı 2022 FIFA Dünya Kupası’nda, B Grubu'nda yer alan İran ve ABD Doha'daki Al Thumama Stadyumu'nda karşılaştı. ABD, İran'ı 1-0 yenerek son 16'ya yükseldi. İşte ABD'nin son 16'daki rakibi

2022 Dünya Kupası'nda B Grubu son maçlarında İran ve ABD karşı karşıya geldi. ABD kritik maçta 1-0'lık üstünlükle galibiyete uzanan taraf oldu.

Karşılaşmaya ilk yarım saatine iki takım da çok istekli başlarken, dengeyi bozan ekip ABD oldu. 38. dakikada sol kanattan McKennie'nin attığı uzun topu tekte ceza sahasına çeviren Barcelonalı yıldız Sergio Dest'in asistinde Christian Pulusic golünü atarak takımını 1-0 öne geçirdi ve ilk yarının da skorunu belirledi.

İlk yarıda İran fiziksek olarak diri bir görüntü sergilese de 45 dakikayı şut çekemeden tamamladı. Aynı zamanda ABD'de, İran'a attığı golde sakatlanan Pulisic, ikinci yarının başında yerini Aaronson'a bıraktı.

İkinci yarıda Chelseali yıldızı Pulusic'in de yokluğunda İran daha fazla pozisyonlara giren taraf olurken yakaladığı fırsatları değerlendiremedi ve karşılaşma ABD'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

RAKİBİ HOLLANDA

İngiltere'nin Galler karşısında farklı kazanarak 7 puanla lider olarak çıktığı B Grubu'ndan 5 puanla ikinci çıkmayı garantileyen ABD, son 16'da A Grubu'nun lideri Hollanda ile eşleşti.

 

Kaynak: Haber Global TV

ABD İran 2022 FIFA Dünya Kupası Dünya Kupası