83 yıl önce Nuri Demirağ tarafından Divriği'de inşa edilen havalimanıyla ilgili muamma sürüyor! Açılacak mı, açılmayacak mı?

Gündem haberleri Sivas Şifa Kaymak
83 yıl önce Nuri Demirağ tarafından Divriği'de inşa edilen havalimanıyla ilgili muamma sürüyor! Açılacak mı, açılmayacak mı?

İlk yerli yolcu uçağını ülkemize kazandıran Nuri Demirağ'ın 83 yıl önce Sivas'ta yaptırdığı havalimanının sivil uçuşlara açılmasına karar verilmişti. Kararın üzerinden yıllar geçmesine rağmen pistte herhangi bir çalışma olmadı.

Sivas'ın Divriği ilçesinde ilk yerli yolcu uçağı ülkemize kazandıran Nuri Demirağ tarafından 83 yıl önce inşa edilen havalimanının 3 yıl önce yeniden sivil uçuşlara açılacağı belirtilmişti. Ancak havalimanında o günden bu yana herhangi bir çalışma olmadı. Sivas Valiliği ve projeyi satın alın alan şirket yetkilileri son durum ile ilgili detayları haberglobal.com.tr'den Şifa Kaymak'a anlattı.

SİVAS VALİLİĞİ: PROJEYİ DESTEKLİYORUZ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sivas Valiliği, bölgede herhangi bir çalışmanın olmadığını belirterek "Biz projeyi destekliyoruz. Elimizden geleni yapmaya hazırız. Ancak satın alan şirketin pandemiden dolayı bütçe problemi ortaya çıkmış olabilir. Biz her koşulda destek vereceğiz. Bu pistin biran önce açılmasını istiyoruz" dedi.

83 yıl önce Nuri Demirağ tarafından Divriği'de inşa edilen havalimanıyla ilgili muamma sürüyor! Açılacak mı, açılmayacak mı? - Resim : 1

ŞİRKET YETKİLİSİ: RUHSAT İZNİ BEKLİYORUZ

Karacan Emlak şirket yetkilisi Satılmış Murat Kara konuyla ilgili olarak "Bizim bu havalimanını açmamız için 24 tane izin almamız gerekiyor. 22'sini almış bulunmaktayız. Ancak ruhsat izni ve hukuki süreci bekliyoruz. Pistin etrafında açacağımız butik otellerin izni ile birlikte çalışmalara başlayacağız. Merkezde konaklama problemlerini aşmak için 5 yıldızlı otel projemiz de var. Divriği Belediyesi tarafından İzinler verir verilmez 3 ay içinde pisti uçuşlara açmayı hedefliyoruz. 30-40 kişilik uçakların ruhsatını aldık. Uçak da aldık bizim çalışmalarla ilgili problemimiz yok" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Kara havalimanı pistinin önce özel uçuşlara turizm amaçlı açılacağını belirterek daha sonra pisti büyütüp kapasiteyi artırmayı hedeflediklerini söyledi.

83 yıl önce Nuri Demirağ tarafından Divriği'de inşa edilen havalimanıyla ilgili muamma sürüyor! Açılacak mı, açılmayacak mı? - Resim : 2

NURİ DEMİRAĞ KİMDİR?

Cumhuriyet’in ilk yıllarının önde gelen işadamı Nuri Demirağ’a Türkiye’nin 10.000 kilometrelik demiryolu ağının 1250 km’lik bölümünün inşasını gerçekleştirmesi nedeniyle bu soyadı Mustafa Kemal Atatürk tarafından verildi. Hayırsever kişiliğiyle bilinen Sivaslı girişimci Demirağ, Türkiye’de ilk uçak fabrikasının kuruluşu, ilk sigara kağıdı üretimi, ilk yerli paraşüt üretimini gerçekleştirmiştir.

Demirağ ayrıca İstanbul Boğazı üzerine köprü yapılması, Keban’a büyük bir baraj yapılması gibi ileri görüşlü projeleriyle de anılır.

83 yıl önce Nuri Demirağ tarafından Divriği'de inşa edilen havalimanıyla ilgili muamma sürüyor! Açılacak mı, açılmayacak mı? - Resim : 3

Kaynak: Haber Global TV

Nuri Demirağ sivas Divriği sivas valiliği şifa kaymak şifa kaymak haberleri