Zeytini meğer bu şekilde saklamak gerekiyormuş! Zeytin saklarken bu yöntemi kullandığınızda asla bozulmuyor
Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden olan zeytinin tazeliğini koruması için bazı hususlara dikkat etmek gerekiyor. Zeytin saklarken doğru yöntemi kullanmadığınızda zeytinler kısa sürede bozuluyor.
Kahvaltılarda severek tükettiğimiz zeytinler doğru şekilde saklanmadığında kısa süre içerisinde yumuşamaya ve bozulmaya başlar. Zeytinin daha sağlıklı bir şekilde uzun süre tüketilebilmesi için bazı saklama yöntemlerinin öğrenilmesi gerekiyor. İşte zeytinin bozulmasını önleyen sağlıklı sakama yöntemleri:
Yağ içinde saklama: Zeytinin sağlıklı kalması ve uzun süre bozulmaması için en sık tavsiye edilen yöntem zeytinleri yağ içerisinde bekletme yöntemidir. Yağ zeytinin kurumasını engelleyerek taze kalmasına yardımcı olacaktır. Bu yöntemi uygulamak için zeytinleri bir cam kavanoz içerisine koyun ve üzerine sızma zeytinyağı ekleyin. Bu şekilde zeytinler taze kalacaktır.
Salamura yöntemi: Bir başka etkili yöntem ise zeytinleri salamura etmekten geçer. Zeytinleri tuzlu suya koyarak saklama yöntemi en eski zeytin saklama yöntemlerinden biridir. Bu yöntemi uygulamak için zeytinleri tuzlayıp su içerisinde bekletin. Serin ve kuru bir yerde ekleyen zeytin taze kalacaktır.
Vakumlu ambalaj: Bir diğer zeytin saklama yöntemi ise zeytinleri hava almayacak vakumlu bir ambalaj içerisinde saklama yöntemidir. Bu sayede zeytinin havadan alacağı nem ile bozulma riski ortadan kalkar ve zeytin uzun süre tazeliğini korur. Zeytinleri vakumlu ambalaj içerisinde saklayarak uzun süre taze zeytin tüketebilirsiniz.