Zeytin saklarken mutlaka dikkat edin! Sadece bir kaşık ekleyince zeytin asla küflenmiyormuş
Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezlerinden biri olan zeytinin lezzetini ve tazeliğini koruması için doğru saklama yöntemlerinden yardım almak gerekiyor. Zeytin yanlış şekilde saklandığında kısa süre içerisinde yumuşamaya ve ardından küflenmeye başlayabiliyor. Bu doğal yöntem sayesinde zeytinler asla küflenmiyor.
Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezlerinden biri olan zeytin birbirinden farklı çeşitleri ile hemen herkesin sevdiği gıdalardandır. Aynı zamanda sağlıklı yapısı ile hastalıklardan korunmamız da yardımcı olan zeytinin faydalarından yararlanmak için ise doğru şekilde saklamak gerekiyor.
Doğal yöntemler ile zeytin sakladığınız zaman zeytinlerin sağlıklı yapısını uzun süre boyunca koruyabilirsiniz. Doğru zeytin saklamanın püf noktası olan bu pratik bilgiler ile aylarca taze kalan zeytinler elde edebilirsiniz. İşte doğal yöntemler ile zeytin saklamanın püf noktası:
Zeytinyağı ekleyin: Zeytinyağı zeytinlerin sağlıklı yapısını koruyarak zararlı bakterilerin üremesini engeller. Zeytinlerin uzun süre taze kalmasını istiyorsanız zeytinleri zeytinyağı içerisinde saklayabilirsiniz. Zeytinyağı zeytinin üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturarak zeytinlerin bozulmasını önleyecektir.
Doğru saklama kabı seçin: Zeytinleri saklayacağınız kabın hava geçirmez bir kap olması zeytinlerin uzun süre sağlıklı yapısını koruması için yeterli olacaktır. Zeytinleri dışarıdan kapabileceği nemden koruyarak küflenmesini kolayca önleyebilirsiniz. Aynı şekilde saklama kaplarının steril olması da önemli bir faktördür.