Tüketmeyen pişman oluyor! Zencefili kaynatıp bal ekleyince...
Doğanın mucizesi sayılan bitkiler arasında yer alan zencefilin düzenli tüketilmesi halinde pek çok fayda sağladığı biliniyor. Sağlıklı yaşam alışkanlıkları ile günlük hayatta daha çok tüketilmeye başlanan zencefili bal ile karıştırıp tükettiğiniz zaman faydaları siz çok şaşırtacak.
Geçmişte yaygın şekilde tüketilen ancak günümüzde değeri unutulmaya başlamış bitkilerden olan zencefil düzenli olarak tüketilmesi halinde insan sağlığı açısından pek çok fayda sağlar. Zencefili çay olarak tüketebilirsiniz. İçerisine bal eklenerek tüketilen zencefil çayının faydaları ise şu şekilde karşımıza çıkıyor:
Kalp dostudur: Zencefil HDL adı verilen iyi kolesterol arttırması ile bilinir. Aynı zamanda LDL adı verilen kötü kolesterolü düşüren zencefil bu şekilde kalbi hastalıklardan korur. Ayrıca zencefilin içerdiği sağlıklı bileşenler, kalp dostu olarak tanınır ve kalp krizi gibi sorunların yaşanma riskini düşürür.
Bağışıklığı güçlendirir: Zencefil ve bal doğal antibiyotikler olarak bilinirler. Yüksek antioksidan değerleri sayesinde zencefil ve bal karıştırılıp çayı içildiği zaman vücudu toksinlerden arındırır. Toksin atıcı özelliği sayesinde zencefil dönemsel hastalıklar olan grip ve nezle gibi hastalıklara karşı bağışıklığı güçlendirir.
Diz ağrılarına iyi gelir: Doğal bir ağrı kesici olan zencefil içerdiği sağlıklı bileşenler sayesinde dizlerde kireçlenmelerin önüne geçer. Bu şekilde de ağrıları azalttığı bilinir. Kireçlenmeleri azaltma özelliği sayesinde düzenli olarak tüketildiği takdirde zencefil 6 ay içerisine dizlerinizi tamamen iyileştirir.