Yumurta sarısı dağılmadan nasıl pişiriliri?
Sahanda yumurtayı sarısı dağıtmadan pişiremiyorsanız merak etmeyin. Bu sorunun çözümü haberimizde...
Tavaya kırdığınız yumurtanın sarısının dağılmamasını ne kadar umsanız da genellikle sonuç beklediğiniz gibi olmuyor.
Ancak bunun engellemenin bir yolu olduğunu biliyor muydunuz?
Tavaya eklemeden önce her yumurtayı ayrı küçük bir kaseye kırın. Kaselerde sarısı dağılmadan kalan yumurtaları tavaya aktarın.
Dağılanları ise bekletin kahvaltıda pişirirsiniz.
Kase sayesinde hem yumurtanın sarısını bir arada tutmayı başarırsınız hem de yumurtanın olası diğer kusurlarını görebilirsiniz. Bazı yumurtalarda kan damarları yırtıldığında oluşan kan lekeleri bulunabilir. Bu yumurtaları yemek güvenli olsa da sahanda yumurtanızın görünümü bozulur. Ayrıca yumurtayı doğrudan tavaya kırmak araya bazı küçük kabuk parçalarının karışmasına neden olabilir.
Sahanda yumurta yaparken bunlara dikkat...
Birden fazla yumurta pişiriyorsanız sarıların mesafesini iyi ayarlayın.
Ateşin tavanın her yerine eşit dağıldığından emin olun, aksi halde bir kısmı önce pişerek kahverengileşebilir.
Yumurtaları kırmadan önce tavayı birkaç dakika kısık ateşte ısıtmayı unutmayın.
Düşük ile orta ateşte pişirmeyi tercih edin, böylece yumurtanın pişmesini daha kolay kontrol edebilirsiniz.