Yumurta haşlarken içine bir dilim ekleyin! Bakın bir dilim limon haşlanmış yumurtayı nasıl etkiliyor
Türk mutfaklarında uzun yıllardan beri kullanılan bazı püf noktalar bulunuyor. Bu püf noktalardan biri ise yumurtayı haşlarken tencere içerisine bir dilim limon bırakmak. Bu yöntemin etkisini duyduğunuzda yumurtalarınızı hep böyle haşlayacaksınız.
Mutfaklarda yıllardır kullanılan bazı doğal yöntemler bulunuyor. Daha pratik şekilde yemek hazırlamanın ve bazı aksaklıkları önlemenin püf noktası olan bu doğal yöntemler sayesinde zorlanmadan lezzetli yemeklere hazırlayabilirsiniz. Mutfaklarda kullanılan doğal yöntemlerden biri de yumurtanın içerisine limon dilimi eklemektir.
Mutfaklarda hayat kurtaran pratik bilgilerde birisi olan bu püf noktanın etkisini görenler yumurtalarını sürekli limon ekleyerek haşlıyor. İşte doğal yöntemler içerisinde yer alan yumurta haşlarken limon dilimi kullanmanın etkisi:
Yumurta haşlarken içerisine bir dilim limon eklediğiniz zaman limon diliminin asidik yapısı yumurtanın beyazı ile kabuğunun tamamen birbirine yapışmasını engelliyor. Bu sayede yumurta kabuğunu soymak çok daha kolay bir hale geliyor. Yumurtanın kabuğunu soyarken beyazının da beraber parçalanmaması için bu doğal yöntemi deneyebilirsiniz.
Ayrıca yumurta kabuğunun daha kolay soyulması için kullanabileceğiniz bazı doğal yöntemler şu şekilde karşımıza çıkıyor:
Yuvarlayarak soyma: Yumurta soymanın bir hilesi olan bu yöntem sayesinde yumurta kabuğunu saniyeler içinde soyabilirsiniz. Haşlanan yumurtayı elinizle mutfak tezgahı arasında sıkıştırıp çok az baskı uygulayarak tezgahta yuvarladığınızda her tarafı çatlayacaktır. Tamamı çatlayan kabuğu ise saniyeler içinde yumurtadan ayırabilirsiniz.