Yumurta haşlama süresi kaç dakika olmalı? İşte dakika dakika yumurta haşlama
Az pişmiş, orta pişmiş, rafadan gibi pek çok farklı çeşitle yapılan yumurta haşlama süreleriyle birlikte çok değişkenlik gösterebiliyor. Peki, bu karmaşıklığa bir son vermek ister misiniz? Evet, yumurta nasıl haşlanır? Yumurta pişirme süreleri nelerdir?
Sağlıklı yaşam için yaşam haberleri kategorimizde sizler için her gün farklı ve yararlı içeriklerimize yenilerini eklemeye devam ediyoruz. Pek çok pişirme yöntemi sayesinde tabaklara leziz şekilde konuk olur. Kimi zaman omlet içinde kimi zaman menemenle beraber bazen tost arasında bazen de haşlama yöntemiyle sevilerek tüketilir.
Yumurtayı haşlarken bazı tekniklere dikkat edilir. Bu nedenle yumurta haşlama süreleri hakkında gerekli bilgilerin öğrenilmesi gerekir.
Yumurta Haşlama Süreleri
Cıvık Yumurta – 2 Dakika
Rafadan Yumurta – 3 Dakika
Kayısı Kıvamı – 4.5 Dakika
Katı Yumurta – 6 Dakika
Tam Pişmiş Katı Yumurta – 10 Dakika
Yumurta En İyi Nasıl Haşlanır?
Yumurtayı haşlamak için iyi bir tencere ve su gereklidir. Bazen cezveler de bu iş için kullanılır ancak yumurta sayısı çoksa cezve yeterli olmayabilir. Yumurta en iyi nasıl haşlanır dediğinizde şu bilgileri hatırlayabilirsiniz:
Yumurtayı sayısına göre derin bir tencere içine alın. Eğer çok fazla sayıda yumurta haşlayacaksanız, çorba tenceresini kullanabilirsiniz.
Bir adet yumurta haşlamak için derin sosluk ya da çelik cezve kullanmanız önerilir.
Yumurtaların üzerini geçecek kadar oda ısısında su eklenir ve ocağın altı açılır.
Suyun üzerine bir miktar tuz atılır. Tuz sayesinde suyun köpürmesi önlenir ve kabukları kolay soyulur.
Kabuklu halde yumurta haşlarken bu yöntemi kullanabilirsiniz.
Eğer elinizde yumurta haşlama makinesi varsa, kullanım talimatına göre kullanarak yumurtaları hazırlayabilirsiniz.