Yumurta hakkında çok az kişinin bildiği gerçek! Lezzeti değiştiriyor!
Yumurtanın sıcaklığının pişirdiğiniz yemeğin lezzetini etkileyebileceğini biliyor muydunuz? Anlayacağınız yemek yapmak doğru malzemeleri doğru miktarda ve doğru sırayla karıştırmaktan daha fazlası anlamına geliyor.
Oda Sıcaklığındaki Yumurtalar: Daha Pürüzsüz ve Daha Hafif Dokular
Yumurtalar oda sıcaklığında olduğunda, diğer bileşenlerle daha kolay karışır. Bu, daha pürüzsüz bir hamur elde edilmesini ve bileşenlerin daha iyi bir şekilde birleştirilmesiyle son anda daha düzgün bir doku elde edilmesini sağlar. Ayrıca, yumurta çırpıldığında daha fazla hava hapsedebilir, bu da daha iyi mayalanmaya ve yiyeceklerde daha hafif bir dokuya yol açar.
Peki ya soğuk yumurtalar?
Soğuk yumurtalar, karıştırma işlemini yavaşlatabilir. Bu, aşırı karıştırmanın sorun olduğu tariflerde özellikle yararlıdır. Daha yavaş karıştırma, glütenin aşırı gelişimini önlemeye yardımcı olur ve bu da daha yumuşak ve daha pul pul bir doku elde edilmesini sağlar. Soğuk yumurtaların kullanımı, pasta veya bisküvi gibi aşırı karıştırmanın sorun olduğu tariflerde de avantaj sağlar.
Isıtılmış yumurta nerede kullanılır?
Bazı tariflerde, özellikle muhallebi ve soslar için, yumurtalar benmari usulü ısıtılır. Bu işlem, yumurtaları pastörize etmek ve çok hızlı bir şekilde kesilmeden veya pıhtılaşmadan düzgün bir şekilde karışmalarını sağlamak için kullanılır. Aynı zamanda yumurtaların kısmen veya tamamen pişmesine olanak tanır, bu da pişmiş yemeğin yenemeyecek kadar lastiksi hale gelmeden yumuşak bir dokuya sahip olmasını sağlar.