Yumurta gerçekleri: 8 madde her şeyi anlatıyor

Yumurta
Yumurta gerçekleri: 8 madde her şeyi anlatıyor

Kahvaltıların vazgeçilmezi olan yumurtayla ilgili bilmeniz gereken gerçekler var. İşte neden yumurta tüketmeniz gerektiğini daha iyi anlamanızı sağlayacak o gerçekler...

Yumurta besin açısından yoğundur. Yaşamı sürdürmek için gerekli tüm besinleri içerirler. İki yumurtadaki 150 kalori yanında vitamin, mineral, protein ve diğer besin maddeleriyle gelir.

Kahverengi yumurtalar ile beyaz yumurtalar arasında besinsel olarak hiçbir fark yoktur. Yumurtanın rengini tavuğun cinsi belirler.

Yumurtanın sarısında D vitamini, riboflavin, folat ve veganlar için B-12 dahil olmak üzere sporcuların ihtiyacı olan besin maddelerini içerir.

Bir büyük yumurta, kas yapmak için gerekli tüm temel amino asitleri içeren yaklaşık 6 ila 7 gram yüksek kaliteli protein içerir. Bir yumurtanın proteinin yarısı yumurtanın sarısındadır.

Yumurta sarısında yaklaşık 185 ila 200 miligram kolesterol bulunur. Bu Amerikan Kalp Derneği tarafından 2015 yılından beri önerilen 300 miligramlık yarısından fazlasıdır.

Yumurta, iyi emilen bir lutein ve zeaksantin kaynağı, katarakt ve yaşa bağlı maküler dejenerasyon riskini azaltan iki tür antioksidan açısından zengindir.

Diyet yapanlar için yumurta kritik bir rol oynar çünkü tok tutar. Araştırmalar kahvaltıda yumurta yiyen kişilerin günün ilerleyen saatlerinde daha az kalori alma eğiliminde olduklarını gösteriyor.

Omega-3 yağlarının kalp hastalıklarına karşı koruyucu olduğu düşünülür. Keten tohumu, yosun ve balık yağı ile beslenen tavukların yumurtalarının sarısında daha yüksek omega-3 bulunur. Bu, normal bir yumurtada yaklaşık 50 miligramken bu şekilde beslenen tavukların yumurtalarında 125 miligrama çıkar. Ancak bu bir somon balığının bir porsiyonundan elde edeceğiniz omega-3'e kıyasla çok azdır.

Kaynak: Haber Global TV

yumurta sağlık haberleri gıda Besin diyet