''Yok artık!'' dedirten açıklama geldi... Kahvaltıda bile yiyorduk, meğer zehir saçıyormuş!
Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi, sebze yemeklerinin tamamlayıcı tadı olan domates doğru şekilde tüketilmediği zaman fayda yerine zarara yol açabiliyor. Domatesin tüketiminde yapılan hatalar sağlıklı bir besin alımının önüne geçiyor. Domates tüketirken sağlığını korumak için dikkat edin.
Sağlık deposu domatesin doğru tüketimi insan vücuduna saymakla bitmeyen faydalar katarken, domatesin yanlış tüketimi de bir o kadar zarar yol açıyor. Yanlış tüketildiği zaman domates bir sağlık deposu olmaktan çıkıyor. Daha sağlıklı bir yaşam için doğru şekilde tüketilmesi gereken domatesler içine n doğru tüketim ise pişirilmiş domates. Çiğ şekilde fazla tüketilen domatesler oldukça riskli. Böbreklerden cilde pek çok organımızı etkileyen çiğ domatesi tüketmeye devam ederseniz, sebep olacağı zararlar şu şekilde sıralanıyor:
Ciltte leke bırakır: Domatesin içerisinde bolca bulunan likopen, aşırı şekilde tüketildiği zaman likopenodermi ismi verilen bir cilt lekesinin oluşmasına yol açar. Aşırı domates tüketimi bu sorunu tetikleyecektir. Domates tüketiminde aşırıya kaçılması ve çiğ şekilde yüksek miktarda tüketilmesi hem yüz hem de sırtta sık şekilde lekelerin çıkmasına yol açar.