Yıllardır boşuna çöpe atıyormuşuz! Elma kabuklarını çöpe atmak yerine bu şekilde değerlendirmek öyle faydalı ki...
yaz aylarının en sevilen meyvelerinden biri olan elma hem leziz hem faydalı olması ile bolca tüketilir. Çoğu zaman soyarak tükettiğimiz elmanın aslında kabuğu da kendisi kadar faydalıdır. Elma kabuklarını atmak yerine bu şekilde kullandığınızda sizi çok şaşırtacak.
Elma tüketirken genellikle kabuğunu soyarız. Tatlılarda kullanırken ya da akşam keyfi esnasında elmaların kabuklarını soyarız. Tüketilen elmalardan geriye kalan kabuklar ise çöpe atılır. Ancak elma kabuğunu çöpe atmak yıllardır bilinçsizce devam ettirdiğimiz bir yanlış.
Elma kabuklarını çöpe atmak yerine alternatif kullanımlarından faydalanabilirsiniz. Elma kabuğunun belirli doğal yöntemler içerisinde kullanılması sağlık açısından benzersiz faydalar sunuyor. İşte ema kabuklarının sağlıklı alternatif kullanımları:
Elma sirkesinde kullanın: Elma sirkesi içerisine elma kabuğunun eklenmesi farklı bir lezzet elde etmeye yardımcı olur. Bu şekilde ortaya çıkarılan fermente sıvı cilt bakımından salatada aroma verici olarak kullanmaya pek çok alanda fayda sağlar. Elma kabuklarının içerdiği doğal vitamin ile elma sirkesini daha sağlıklı bir hale getirmek de mümkündür.
Sağlıklı bir atıştırmalık elde edin: Elma kabuklarını ince bir şekilde dilimleyerek sağlıklı atıştırmalıklar haline getirebilirsiniz. Elma kabuklarını ince şekilde dilimler haline getirip daha sonra üzerine az miktarda tarçın dökerek fırınlayın. Fırında kuruttuğunuz elma kabuklarını sağlıklı cipsler olarak dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz. Elma cipsleri hem sağlıklı hem de lezzetli atıştırmalıklardır.
Elma kabuğu çayı hazırlayın: Elma kabukları da tıpkı elma gibi doğal antioksidanlar ve c vitamini kaynağıdır. Elma kabuklarını soyduktan sonra kurutabilir ve dilediğiniz zaman demleyerek çay haline getirebilirsiniz. Hafif ekşi bir aromaya sahip olan bu çay dilediğiniz zaman vitamin almanızı sağlayacak ve bağışıklığınızı güçlendirecektir.