Yıllarca kahveyi yanlış içmişiz! Türk kahvesini içerken buna dikkat etmek lezzetini katlıyor
Türk kültüründe yeri önemli olan ve pek çok gelenek ile iç içe duran Türk kahvesinin sunumu oldukça önemlidir. Bizler genel olarak Türk kahvesinin sunumu esnasında fincanın güzelliğine, yanındaki suya ve ek olarak lokum koymaya özen göstersek de aslında tüm bunların dışında yanlış yaptığımız bir şey var. Bu detay o kadar önemli ki kahvenin lezzetini etkiliyor.
Türk kültürünün vazgeçilmez ögelerinden biri olan Türk kahvesinin hazırlanışını ve sunumunu hepimiz biliriz. Çoğu zaman misafirlere ikram edilen ya da sohbetlerde eşlikçi olarak kullanılan Türk kahvesini aslında yıllardır yanlış şekilde içtiğimiz ortaya çıktı.
Bu durum kahvenin hazırlanışı ile değil, sunumu ile alakalı bir durum. Türk kahvesi sunumunda yapılan bir şey var ki, bu kahvenin tadına varmamızı engelliyor. Daha lezzetli bir Türk kahvesi için bu detaya dikkat etmek gerekiyor.
Türk kahvesi sunumunda yapılan bu hata aslında oldukça basit. Pek çok zaman kahve sunumu yaparken daha güzel görünümlü bir fincan seçmeye özen göstersek de aslında kahvenin lezzetinin kaybolmasına neden oluyoruz.
Yapılan araştırmalara göre Türk kahvesinin sunumu kahve fincanının formuna göre tadını etkiliyor. Farklı şekillerdeki fincanlardan içilen Türk kahvesinin tadı daha farklı oluyor. Kahvenin aroması, sıcaklığı ve ağızda bıraktığı tat fincan şekline göre değişiklik gösteriyor.
Türk kahvesinin tadını en iyi alabileceğiniz fincanlar ise yapılan araştırmaya göre lale formundaki fincanlar. Lale fincan yukarıya doğru genişleyen ve sonra içeri doğru bükülen yapısı ile kahvenin sıcaklığını korurken kahve bekledikçe aromasının kaybolmasını da engelliyor.
Türk kahvesini lale formlu fincanlarda içerek normal bir fincandan kat ve kat daha lezzetli bir kahve deneyimi yaşayabilirsiniz.