Yılan kaçıran bitki! Bahçenize ekin yılanları uzak tutsun!

Yılan
Yılan kaçıran bitki! Bahçenize ekin yılanları uzak tutsun!

Son günlerde Türkiye'den çok fazla yılan haberi duyuyoruz. Ortalıkta dolaşan yılanları evinizde ya da bahçenizden uzak tutmanın bir yolu var.

Yılanların bahçenizde gizlenmesini engellemek de dahil olmak üzere birçok fayda sunan bu bitkinin adı kadife çiçeği.

Çiçeklerinin güzelliğiyle dikkat çeken bu bitki aynı zamanda alpha-terthienyl denilen bir fototoksin üretiyor. Bu fototoksin, yılanların dayanamayacağı kadar güçlü bir kokuya neden oluyor.

Botanik uzmanları, "Bu bitkinin güzel çiçekleri masum görünüyor ancak kadife çiçeğinin kökleri derinleşiyor ve agresif bir şekilde büyüyor. Bu sağlam kökler birer yılan kovucudur. Yılanları, sincapları ve köstebekleri iter. Kökleri yayılmacı olduğu için yılanların olası yuvalarına kadar ulaşır.

Peki kadife çiçeğinin hayatta kalabilmesi için neleri bilmeniz gerekiyor?

Oldukça güzel çiçeklere sahip olan ve yılanları uzak tutan kadife çiçeğinin 56 türü bulunuyor. İstenmeyen zararlılar için tercihiniz Fransız ya da Amerikan kadife çiçeği olmalı. Her çeşidin kendine özgü avantajları ve ihtiyaçları oluyor.

Güneşi seven bu bitkiler ıslak olmayan toprağı tercih eder. Havalar ısındıktan sonra ekmelisiniz. Bu bitkiyi güçlü ve sağlıklı tutmak için elinizden geleni yapın. Sürekli çiçek açması zararlıları uzak tutabilmek için çok önemli.

 

yılan