Yeşil Fasulyeyi lezzetlendirme tüyosu. 1 kaşık tencereye koyun yetiyor
Evde yeşil fasulye hazırlarken aklınızda bulunması gereken tüyo. Yeşil fasulye bu tarifle çok daha lezzetli olacak
Yeşil fasulye, Türk mutfağında sıkça kullanılan bir sebzedir. Özellikle zeytinyağlı yemeklerde, salatalarda ya da et yemeklerinin yanında tercih edilir. Hem lezzetli hem de sağlıklı bir besin kaynağıdır, çünkü lif, vitamin ve mineral açısından oldukça zengindir. Genellikle yaz aylarında taze olarak bulunabilir, ancak kış için dondurularak da saklanabilir. Yeşil fasulyeyi farklı tariflerle hazırlayarak sofralarınıza renk katabilirsiniz!
YEŞİL FASULYE TARİFİNE DETAYLAR
İster düdüklüde pişirme süresini kısaltın ister tencerede pişirin her türlü ortamda aradığınız lezzeti yakalayabilirsiniz. İşte zeytinyağlı taze fasulye nasıl yapılır sorusunun yanıtı…
ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE NASIL YAPILIR?
Püf Noktası: Zeytinyağlı taze fasulye yapımı öncesinde tarifin püf noktasından bahsetmekte fayda var. Taze fasulye cinsine uygun olarak pişirme süresine karar verebilirsiniz. Bol miktarda sulu ve etli domates kullanıyorsanız su eklemeden de fasulye pişirmeyi düşünebilirsiniz. İşte zeytinyağlı taze fasulye tarifi;
İlk olarak kuru soğanları küp küp doğrayın. Sarımsakları ise ince dilimler hâlinde kesin. Ardından domatesleri de rendeleyin ve ayıkladığınız fasulyeleri bir köşeye koyun.
Zeytinyağını tencerede kızdırmaya başlayın.
Büyük boy olarak seçtiğiniz kuru soğanı ve doğradığınız sarımsakları yağ üzerine ekleyerek hafif renk alana dek kavurmaya başlayın.
Doğrayıp köşeye kaldırdığınız taze fasulyeyi ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Toz şeker, tuz, rendelenmiş domates ve sıcak suyu ekleyin ve karıştırma işlemini sürdürün.
Tencerenin kapağını kapatın ve ocağı kısık ateşe aldıktan sonra fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ilık servis edebileceğiniz gibi arzuya bağlı olarak soğuk da servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.