Yemekleri bu şekilde pişirenler çok üzülecek! Eğer yemek pişirirken alüminyum folyo kullanıyorsanız dikkat edin
Mutfakta vakit geçirmeyi sevenleri ilgilendiren bir gelişme ortaya çıktı. Uzmanlar pek çok kişinin yaptığı yemeğin üstünü alüminyum ile kaplamanın sağlık açısından birtakım zararlara neden olabildiği ortaya çıktı.
Mutfaklarda hazırlanan yemekler farklı pişirme yöntemlerine göre farklı şekilde hazırlanır. Yemeğin pişme şekli de sağlıklı yapısını ve lezzetini etkileyen durumlar arasında yer alıyor. Yemek eğer ızgara ya da fırında hazırlanıyorsa çoğu zaman yemeğin üzerinde alüminyum folyo kullanılabilir. Ancak uzmanlar tarafından yapılan bir çalışma bu şekilde alüminyum folyo kullanımının kişilerin sağlığına zarar ve verebileceğini ortaya koydu.
Alüminyum folyo daha çok balık ya da tavuk yemeklerinde ve de özellikle yemeklerin fırınlanmasında kullanılıyor. Ancak bununla birlikte farklı gıdalar için de kullanılması ile son yıllarda yaygınlaşan alüminyum folyo kullanımı risk taşıyor. Alüminyum folyo sıcaklığın yükselmesi ile birlikte fırında ortalama 180 ve 200 derecede pişen yemeklerin üzerine birikebiliyor.
Yemek yediğimizde vücudumuza aldığımız bu alüminyum tek başına sorun olarak görülmüyor. Çünkü emilimi ve sindirimi olmayarak direkt sindirim sistemi sonuna doğru gidip vücuttan çıkıyor.
Ancak alüminyum folyo sadece tavukta değil aynı zamanda daha asidik yapıda malzemeler ile de kullanılıyor. Yemek üzerine biriken alüminyum seviyesinde artışa eden olan bazı gıdalar bulunuyor. Sirke, domates ve limon gibi asidik değeri yüksek gıdalar ile birlikte kullanıldığında ise yüksek sıcaklıklarda alüminyum ciddi zararlara neden olabiliyor.
Bu nedenle alüminyum kullanırken malzemelere ve yemeğin pişme sıcaklığına dikkat etmek gerekiyor. Alüminyum folyo asidik malzemeler ve yüksek sıcaklıklarda zararlı hale geliyor.