Yemeklere kaynamış çeşme suyu koyanlar çok üzülecek! Uzmanlar çeşme suyundaki tehlikeyi açığa çıkardı
Yemek hazırlarken çoğu kişi çeşme suyu kullanır. Çeşme suyunun kaynatılması ile içerdiği mikropların öleceği bilinir ve bu şekilde pek çok kişi kaynamış çeşme suyu ile yemek hazırlar. Ancak uzmanlar çeşme suyu kullananları uyardı.
Pek çok kişi yemek hazırlarken musluktan çeşme suyu alır ve daha sonra bu suyu kaynatarak yemeklerde kullanır. Musluk suyunun kaynatılması ile içerdiği zararlı bakteriler ve mikroplardan arındırdığı bilinir. Halk arasında sıkça tekrarlanan bir bilgi olan bu durum aslında bazı bakteri ve mikrop çeşitleri için doğrudur.
Ancak çeşme suyunun kullanılması buna rağmen risklidir. Uzmanlar yemek hazırlarken çeşme suyu kullananları uyarıyor. Çeşme suyunun yemeklerde kullanımı belirli durumlarda sağlıksız kabul ediliyor.
Çeşme suyunun yemeklerde kullanılabilmesi için düzgün bir şekilde arıtılmış olması gerekiyor. Her ne kadar suyun içerdiği zararlı bakteri v mikroplar yüksek sıcaklıklarda yaşayamasa da çeşme suyu doru ve detaylı bir arıtmadan geçmediyse tek endişe bu olmuyor. Çeşme suyunun içerisinde ağır metaller, radyoaktif madde ve zararlı kimyasallar da içerebilir.
Çeşme suyu belirli bölgelerde doğru şekilde arıtılsa da bazı bölgelerde arıtımı yetersiz kalıyor ve bu da zararlı yapısından kurtulmadığı anlamına geliyor. Eğer yemeklerde çeşme suyu kullanmak istiyorsanız yeterli arıtmanın sağlandığından emin olmalısınız. Ayrıca uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre çeşme suyunun kullanılması daha çok bir acil durum anı düşüncesi olmalı.
Aynı durum çeşme suyunun içilmesi konusu için de geçerli oluyor.