Yemeği bile yanlış pişiriyormuşuz! Yemek yaparken bu hatayı tekrarlıyorsanız...
Yemek pişirmek usta bir aşçı olmayanlar için bazen zor olabilir. Yemek pişirirken yapılan hatalar yemeğin hem tadını bozuyor hem de sizlere zarar verebiliyor. Yemek yaparken tekrarlanan bu hataları öğrendiğinzide çok daha kolay bir şekilde leziz yemekler hazırlayabilirsiniz.
Mutfaklarda geçirilen keyifli vakitler yemek yapmayı bilmeyen ya da yeni yeni yemek yapmaya başlayanlar için keyifli değil aksine zorlayıcıdır. Usta bir aşçı olup eğitimini almayan herkes mutfakta hata yapabilir. Kimisi küçük hatalar olsa da, mutfaklarda yapılan bazı hatalar yemek pişirirken hem sağlığınızı tehdit edebiliyor hem de pişirdiğiniz yemeğin kalitesini etkiliyor. Yemek yaparken tekrarlanan hatalardan kaçınarak leziz yemekler hazırlayabilirsiniz. İşte yemek yaparken tekrarlanan hatalar ve yemek pişirmenin püf noktaları:
Yanlış seçilen kesme tahtaları: Kesme tahtasını doğru seçmek çok önemlidir. Kesme tahtanızın kalitesiz ve yapısı kolay aşınan bir tahta olması yapacağınız yemeğe kesme tahtasının tadının geçmesine neden olacaktır. aynı zamanda yemek ahırlarken kesme tahtanızın küçük olması da işinizi zorlaştıracaktır. Bu nedenle daha büyük ve aşınmayan tahtalar tercih etmelisiniz.
Malzemeleri soğuk tavaya koymak: Yemek hazırlarken en yaygın yapılan hatalardan biri yemekleri tava henüz soğukken tavaya koymaktır. Tavanın biraz daha ısınmasını beklediğiniz zaman hem yağ hem de tava kendine gelmiş olacağından yemekler fazla yağ çekmeden kolayca pişecektir. Soğuk tavaya eklenen malzemeler kolaylıkla ya çeker ve yapışır.