Yaz insanı değilseniz yazdan nasıl keyif alacaksınız? İşte bazı tüyolar...

Yaz insanı değilseniz yazdan nasıl keyif alacaksınız? İşte bazı tüyolar...

Evet, hava bunaltıcı derecede sıcak. Şortlar ve tişörtler kaçınılmaz. Ve eğlenmek, keyifli olmak için çevreden gelen baskı da cabası... Ancak yazı sevmiyorsanız da gerçekten keyif alabilmenin yolları var!

“Yazı nasıl sevmezsin ya?” sorusu yaz geldiğinde o kadar da heyecanlanmayan bir kesimin sıklıkla duyduğu bir soru. Yaz genel olarak bir heyecan yaratsa da aşırı sıcaklar, nem, sivri sorunu gibi sıkıntılar da yok değil. Bunların yanı sıra bazı insanlar şort veya tişört ile rahat hissedemiyor hatta kimisi için terlikler, sandaletler, açık ayakkabıların düşüncesi bile kabus gibi!

Her ne sebeple olsun -hatta sebepsiz de olabilir elbette- kimse yaz hayranı olmak zorunda değil. Peki ne yapacak bu insanlar? Yazı sevmeyenlerin yazdan keyif alması mümkün mü? Evet, mümkün. Birazdan okuyacağınız fikirlerin bir kısmı tanıdık, bilindik gelebilir ancak bunlar, uygulamaya geçince gerçekten de fark yaratan fikirler.

PLANLAR, PROGRAMLAR...

Kendinize ayda en az iki tane iple çekeceğiniz bir etkinlik planlayın! Arkadaşlarınızı evinize davet edebilirsiniz veya bir parkta bir araya gelirsiniz, mutlaka görmek istediğiniz bir kitapçı veya kafeyi sabah erkenden, hava çok ısınmadan ziyaret edebilirsiniz, günübirlik bir seyahat ayarlayabilirsiniz. Küçük aktiviteler ve organizasyonlar modunuzu yükseltecektir.

Yaz insanı değilseniz yazdan nasıl keyif alacaksınız? İşte bazı tüyolar... - Resim : 1

DIŞARI ÇIKIN, DOĞAYA ÇIKIN!

Yaz sevmeyenlerin sanırım çoğunluğu, aynı zamanda “ev insanı” ancak bunu samimiyetle, yalnız başına da olsa aşmaya çalışmak faydalı olabilir. Doğa burada size yardımcı olacak.

Evinizin yakınındaki bir parkta akşam üstü, mesai sonrası, hafta sonu, ne zaman uygunsa o zaman biraz zaman geçirmek -yaptığınız şey, müzik dinlemek olabilir, kitap okumak olabilir, YouTube'da gezinmek olabilir- ve parka attığınız sandalye ile parkı evinizin bir parçasıymış gibi hissettirecektir. 

Bir ağaç altı, bir adet portatif “bundan mutlaka almak lazım” sandalyesi yeter.

BASİT BİR HOBİ

Adını koyamadığınız sebeplerden ötürü modunuz düşükse bir şeyler ile uğraşmak mutlaka yardımcı olur. Bu yazın da kışın da böyle. Yaz için ekstra olarak sadece vakit öldürecek, faydalı ancak çok da “kasmayan” bir hobi edinebilirsiniz.

Yaz insanı değilseniz yazdan nasıl keyif alacaksınız? İşte bazı tüyolar... - Resim : 2

Ne gibi? Saksıda küçük bitkiler yetiştirmeye girişebilirsiniz mesela! Daha önce izlemediğiniz bir sporun hayranı olmaya çalışabilirsiniz. Mesela olimpiyat oyunları bunun için bir fırsat. İzleme fırsatı bulamadığınız bir diziyi bitirmek veya bir türlü derinlemesine dinleme fırsatı bulamadığınız bir grubun diskografisine odaklanmak gibi aktiviteler de örnek olarak verilebilir.

MUTLU HİSSEDECEĞİNİZ KIYAFETLER

Bazısı çorapsızlığa katlanamıyor! Bazısı tişört içinde veya altında şortla rahat edemiyor. Jean ve sweatshirt giyemediği için mutsuz olan arkadaşınız vardır kesin. Marie Antoinette'e atfedilen söze gönderme yaparak “Kot yoksa keten giysinler!” diyebiliriz. Keten yazın hayat kurtarır. Keten veya pamuklu gömlekler, bol kesim tişörtler, rahat elbiseler tercih edebilirsiniz. Ayrıca mevcut tişörtlerinizden kendi istediğiniz gibi bir “crop top” da yapabilirsiniz.

Yaz insanı değilseniz yazdan nasıl keyif alacaksınız? İşte bazı tüyolar... - Resim : 3

BİRKAÇ TARİF ÖĞRENMEK GÖZ ÇIKARMAZ!

Yazın nasıl beslendiğiniz vücut ısınızın belirlenmesinde rol oynayacağı gibi modunuzu da belirleyecektir. Bu dönemde soğuk yemekleri hayatınıza almayı düşünebilirsiniz.

Bununla birlikte yemeyi sevdiğiniz birkaç şeyin bir arada olduğu basit tarifler öğrenmek ve bunların birkaçında ustalaşmaya çalışmak işinize yarayacaktır. Öte yandan beslenmek demişken bol su içmenin yanı sıra yoğurt ve dondurmadan uzak kalmayın!

Yaz insanı değilseniz yazdan nasıl keyif alacaksınız? İşte bazı tüyolar... - Resim : 4

VE MÜZİK!

Seçtiğiniz bir yaz marşı büyülü bir şekilde her ihtiyacınız olduğunda modunuzu yükseltecektir. Serdar Ortaç'tan “Ne Olur Gitme”, Queen'den “Don't Stop Me” veya The Notorious BIG'den “Juicy” ne isterseniz!

metin.aktasoglu@haberglobal.com.tr

Kaynak: Haberde yer alan bilgilerin bir kısmı Vice'da yayınlanan "How to Have a Great Summer if You Hate Summer" başlıklı makaleden derlenmiştir.

Kaynak: Web Özel

yaz yaz ayları