Yaparken 1 çorba kaşığı eklenmeliymiş ; Kısırı lezzetlendiren tüyo
Kısır yaparken aklınızda bulunması gereken tüyo... Bu tüyo sayesinde kısır çok daha lezzetli oluyor ve asla kısırda şişme sorunu oluşmuyor.
Kısır yaparken lezzetli olmasını sağlamak artık sizin elinizde. Bu tariften sonra yapacağınız kısır çok lezzetli olacak. Özellikle Mersin'de yaşayan ev hanımları kısırı böyle hazırlıyorlar.
Kek ve kısır, her ne kadar bazıları tarafından sıradan bir atıştırmalık olarak görülse de, aslında en sevilen lezzetler arasında yer alıyor. Gerçek Gündem'de paylaşılan bir tarif ile kısır yaparken işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Kısır, özellikle beş çaylarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor ve hanımların en çok sevdiği yiyeceklerin başında geliyor. Pratik bir şekilde hazırlanabilen kısır, misafirlerinize ikram edebileceğiniz en lezzetli seçeneklerden biri. Hem pratik hem de lezzetli olan bu salata, neredeyse herkesin gönlünde taht kurmuş durumda. Denemeye değer!
Lezzetli Kısır Yapmanın Yolu
KISIR İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
*6 çay bardağı köftelik bulgur
*4 yemek kaşığı acı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 bağ taze nane
*1 bağ maydanoz
*1 bağ taze soğan
*Yarım su bardağı zeytinyağı
*Yarım su bardağından biraz geçecek şekilde nar ekşisi ve 1 çorba kaşığı elma sirkesi.. Kısırın içine eklenen elma sirkesi kısırın çok daha lezzetli olmasını sağlamaktadır.
Bu karışımı ellerinizi ıslatarak yoğurmaya başlayın. Ellerin ıslatılarak yoğrulmasının nedeni, bulgurun şişmesini önlemek içindir. Bulgur yoğrularak iyice yenecek kıvama gelince, nar ekşisi eklenir ve iyice karıştırılır. Ardından zeytinyağı da eklendikten sonra ince doğranmış olan maydanoz, nane ve soğan eklenip karıştırılır. Yanında marul ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun