Yaban havuçları ile doldurulmuş iki sepet arasındaki 3 farkı sadece yüksek IQ'su olanlar 15 saniyede buluyor!

Zeka testi
Yaban havuçları ile doldurulmuş iki sepet arasındaki 3 farkı sadece yüksek IQ'su olanlar 15 saniyede buluyor!

İlk bakışta aynı gibi görünen bu iki resim arasında çok ince 3 fark var. Bulmak için ise 15 saniye süreniz...

Yaban havuçları ile doldurulmuş sepeti gösteren bu iki resim arasında ilk seferde göremeyeceğiniz 3 fark var. 15 saniyede bu farkları bulabilir misiniz?

Yaban havuçları ile doldurulmuş iki sepet arasındaki 3 farkı sadece yüksek IQ'su olanlar 15 saniyede buluyor! - Resim : 1

İki resim arasındaki farklara yönelik bulmacalarda önemli olan ayrıntılar. Bu ayrıntılar cevaplara açılan pencereler gibidir.

Görünüşte iki fotoğraf birbirinin fotokopisi gibidir. Ancak bazı nüanslar vardır ki onları bulmak için ekstra çaba göstermeniz gerekir.

Farklar çok çeşitli olabilir ve her bulgu ne kadar küçük olursa olsun keskin zekâ için bir zaferdir. Bu zorluğun üstesinden gelmek bir hobiden fazlasıdır. Bu duyusal bir egzersizdir. Gözü ve zihni bariz olanın ötesini görmeye zorlar. Bu zorluklarla düzenli olarak yüzleşmek, başkalarının gözden kaçırabileceği detayları fark etme yeteneğini geliştirir. Bu, ince ayrıntılarla dolu bir dünyada paha biçilemez bir yetenektir.

 Eğer bu zıtlıklar ve nüanslar dünyasına kendinizi kaptırmaya hazırsanız, vizyonunuzu keskinleştirmeye ve sıradanlığın içinde sıra dışı olanı görmek için zihninizi eğitmeye hazırsanız bu 3 farkı 15 saniyede bulun.

Bulduysanız tebrikler, bulamadıysanız iki resme bir daha bakalım.

Yaban havuçları ile doldurulmuş iki sepet arasındaki 3 farkı sadece yüksek IQ'su olanlar 15 saniyede buluyor! - Resim : 4

Görselde bir sepette yer alan yaban havuçlarının iki hali görülüyor. İlk bakışta ikisi de birbirinin aynı gibi. Ancak yakından bakınca iki görüntü arasında bazı farklar olduğunu tespit edeceksiniz.

İŞTE İKİ RESİM ARASINDAKİ 3 FARK

Yaban havuçları ile doldurulmuş iki sepet arasındaki 3 farkı sadece yüksek IQ'su olanlar 15 saniyede buluyor! - Resim : 5

Sapwette yer alan havucun sapına, sepet dışındaki havucun sapına ve sepetteki çizgilere dikkat edenler iki resim arasındaki farkları 15 saniyede bulabildi. 

Kaynak: Haber Global TV

IQ testi zeka bulmacası Bilmece bulmaca zeka testi aradaki farkları bulma