Vantilatör varken klimaya para verme devri bitiyor! Bu yöntem vantilatörü klimaya çevirecek

Yaşam Haberleri
Vantilatör varken klimaya para verme devri bitiyor! Bu yöntem vantilatörü klimaya çevirecek

Artan sıcaklar ile birlikte klima kullanımı bir hayli artmış durumda. Ancak daha pahalı bir serinleme aracı olan klima hem elektrik faturasında hem tamir aşamasında cep yakabilir. Bu durumdan kaçınmak için ortaya çıkan son yöntemi deneyerek vantilatörünüzü klimaya çevirebilirsiniz.

Son yılların en sıcak yaz mevsiminin geçtiği 2023 yılında herkes serinlemek için farklı bir yöntem arıyor. Sıcak havalardan kaçınmanın en etkili yolu olarak bilinen klimalar ise aynı zamanda en pahalı yöntem olarak kabul ediliyor. Klimalara yaz aylarında yüksek ücretler ödemek yerine vantilatörlerinizi klimaya çevirebilirsiniz. 

KLİMAYA PARA ÖDEMEK YERİNE KENDİ KLİMANIZI YAPIN

Sıcak yaz günlerinde ve özellikle bu 2023 yazında normalin üzerinde sıcaklıkların ortaya çıkması ile herkes farklı bir serinleme yöntemi araştırıyor. Hal böyle olunca zekice fikirler ortaya çıkıyor. Sosyal medya üzerinden paylaşımlar yapan hulyaisback isimli kanal tarafından paylaşılan bir serinleme yöntemi ise viral oldu. Kanalda paylaşılan yöntem ile vantilatörünüzü kolaylıkla klimaya çevirmeniz mümkün. bu şekilde hem elektrik faturasında tasarruf sağlıyorsunuz hem de klima çarpmasından korunuyorsunuz.

Vantilatör varken klimaya para verme devri bitiyor! Bu yöntem vantilatörü klimaya çevirecek - Resim : 1

VANTİLATÖR NASIL KLİMAYA ÇEVRİLİR?

Sıcak yaz günlerinde kullanılabilecek olan bu yöntem sayesinde kolaylıkla vantilatörlerinizi klimaya çevirebilirsiniz. Vantilatörleri klimaya çevirmek için öncelikle bir geniş bir şişeyi ortadan ikiye kesin. Daha sonra şişenin üst kısımlarına yani kestiğiniz kısma yakın olan yerlere elikler açın. Daha sonra bu deliklerden birinden ip geçirerek iki kısmı birbirine bağlayın.

Ardından şişe parçalarının içine buz küpleri atarak vantilatörün arka kısmına ipi kullanarak asın. Vantilatörü çalıştırın ve 10 dakika bekleyin. 10 dakika içinde tam randımanına ulaşacak olan vantilatör bir klimadan bile daha serin çalışmaya başlayacak. 

Vantilatör varken klimaya para verme devri bitiyor! Bu yöntem vantilatörü klimaya çevirecek - Resim : 2

KULLANIRKEN DİKKAT EDİN

Vantilatörlerin arkasında buz küpleri ile çalışması elektrikle çalışan motorlarına zarar vermesin istiyorsanız bu durumda bazı kurallara dikkat etmeniz gerekiyor. Öncelikle unutmayın ki buz küpleri zaman içerisinde erimeye başlayacak. Bu nedenle bir noktada suyu dökmeli ve yeni buz küpü koymalısınız. aynı zamanda şişe dışına buğu yapacak olan buzların bıraktığı damlacıklar da prize akmamalı. bu gibi riskli durumların önüne geçtiğiniz takdirde evinizde kendi klimanızı hazırlamış oluyorsunuz. 

Kaynak: Haber Global TV

klima vantilatör