Uzmanlardan 'yumurta' için hayati uyarı: Tüketmeden önce bunu yapıyor musunuz?
Prof. Dr. Esra Şeker, kuş gribi ve bakteriyel hastalıkların insanlara geçmemesi için kanatlı eti ve yumurta tüketimine karşı önemli uyarılarda bulundu.
Kaynak: DHA
Yayınlanma:
Son Güncelleme
Şeker, şöyle devam etti: Bu hastalıklardan korunmak amacıyla kanatlı etinin yüksek ısıda ısıtılarak tüketilmesi, yumurtanın da aynı şekilde yüksek ısı işlemi gördükten sonra tüketilmesi oldukça önemli. Özellikle çiğ yumurta ve çiğ yumurtadan yapılmış ürünler tüketilmemeli. Örneğin evlerde hazırladığımız mayonez sosları, dışarıda tükettiğimiz mayonez sosları veya pasta kremaları gibi ürünlerin özellikle hastalıkların yoğun olduğu dönemde tüketilmesini sınırlandırmak önemli.