Uzmanlardan 2024'ün son uyarısı! Bu iki gıdayı buzdolabında saklayanlar dizlerini dövmeye başladı bile
Buzdolapalrı her ne kadar gıdaların daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olsa da her ürünün saklanması için uygun alanlar değildir. Buzdolaplarında saklanmaması gereken bazı gıdalar var. Bu iki gıdayı buzdolaplarında saklamak ise fazlasıyla sağlıksız kabul ediliyor.
;Buzdolapları gıdalarımızın uzun süre taze kalmasını sağlayan alanlar olduklarından pek çok ürünü buzdolabında saklarız. Fakat bu kadar kullanışlı olmasına rağmen buzdolapları her gıdanın saklanmasında kullanılamıyor. Uzmanlardan gelen açıklamalara göre bazı gıdaların buzdolabında saklanması sağlıklı yapısını kaybetmesine neden oluyor.
Özellikle 2 gıdanın buzdolabında saklanmaması gerekiyor. İşte uzmanlardan gelen açıklamalara göre buzdolaplarında saklanmaması gereken o iki gıda:
Soğan: Soğanların buzdolaplarında saklanması gıdanın yapısında nem birikmesine ve bu sebeple küf oluşumuna yol açabiliyor. Soğanda oluşan küf mikotoksinler içerdiğinden sağlığımız açısından zararlı kabul ediliyor. Bunun yanında buzdolabında saklanan soğanlar ayrıca lapa gibi bir dokuya sahip olur bu da gıdanın tüketimini engelleyen bir durumdur çünkü hem yapısına hem de lezzetine zarar verir.
Muz: Uzmanlara göre buzdolaplarında saklanmaması gereken bir diğer gıda ise muz. Muzların düşük sıcaklıklarda muhafaza edilmesi muzun kahverengileşmesine ve yumuşamasına eden olur. Muzun doğal olgunlaşma sürecine zarar veren bu durumu önlemek için muzun oda sıcaklığında ya da serin alanlarda muhafaza edilmesi gerekiyor.
Uzmanlar aynı zamanda uzun süre dondurulan gıdalar konusuna da uyarılarda bulundu. Gıdaların çok uzun süre dondurulması bilinenin aksine gıdanın tamamen sağlıklı kalmasını sağlamayabiliyor. Buz kristalleri gıdanın yüzeyini kaplıyor ve gıdada oksitlenme meydana geliyor. Bu da gıdanın tadının bozulmasına yol açıyor.