Uzmanlar uyarıyor, bir lokma bile yememek gerekiyor! Eğer kıyma böyle görünüyorsa hemen çöpe atmalısınız
Sağlıklı bir şekilde beslenmek için gıdaların hangi koşullarda tüketilebilir olduklarını bilmek gerekiyor. Uzmanlardan gelen açıklamalara göre kıymanın bozulduğunu gösteren bazı işaretler var. Eğer kullanmak üzer aldığınız kıyma bu şekilde görünüyorsa kesinlikle tüketmemelisiniz.
Kıyma satın alındıktan sonra çoğunlukla fazlalık kısmı buzluğa aldırılır ve sonraki yemek için bekletilir. Normal şartlarda protein ihtiyacımızı karşılamamıza yardımcı olan kıymanın yanlış şekilde saklanması ise sağlıklı yapısını kaybetmesine ve zararlı hal gelmesine neden olur.
Uzmanlardan gelen açıklamalara göre kıymanın bozulduğunu anlamanıza yardımcı olacak bazı ibareler bulunuyor. Bu ibareler dikkate alındığında sağlıklı bir şekilde kıyma tüketebilirsiniz. Bozulan kıymayı anlamanın püf noktası olan doğal yöntemler şu şekilde karşımıza çıkıyor:
Rengine bakın: Kıymanın bozuk olduğunu anlamanın ilk yolu rengini kontrol etmektir. Kıyma uzun süre beklediğinde parlak ve kırmızı tonlarında rengini kaybetmeye başlar. Yavaş yavaş soluk bir gri renge doğru dönmeye başlayan kıyma tazeliğini yitirmiş demektir. Eğer çiğ kıyma bu şekilde görünüyorsa tüketmemek gerekiyor.