Uzmanlar tavuk seven herkesi tek tek uyarıyor! Tavuğu pişirirken bu şekilde hazırlamak adeta zehir saçıyor
Son yılların popüler trendi sağlıklı yaşam alışkanlıkları kapsamında daha mutlu ve sağlıklı bir yaşama adım atmak elimizde. Sağlıklı yaşam alanında uzmanlardan gelen açıklamalar tavuk tüketiminde yapılan bir hatayı ortaya koydu.
Proteinli yapısı ve sağlıklı içeriği ile hemen herkesin sevdiği, özellikle spor yapanların sıklıkla tükettiği tavuk konusunda uzmanlardan açıklama geldi. uzmanlardan yapılan açıklamalara göre tavuğun yanlış şekilde tüketimi fayda sağlamak yerine vücuda zarar veriyor.
Tavuk tüketiminde yapılan bu hata tavuğun faydalı yapısının tamamen ortadan kalkmasına neden olarak zararlı bir beslenmeye yol oluyor. Tavuk tüketiminde yapılan bu hata ise tavuğun yıkanarak tüketilmesi olarak biliniyor.
Tavuğun pişirilmeden önce yıkanması sağlık açısından bazı riskler taşıyor. Tavuğun temizlenmesi amacıyla gerçekleştirilen bu davranış aslında zararlı kabul ediliyor. Kampilobakter bakterisi gibi tavukta bulunabilecek zararlı bakterilerden korunmak için tavuğu yıkamak yerine doğru pişirme teknikleri uygulayarak tüketmek gerekiyor.
Tavukta bulunan kampilobakter bakterisi tavuğun yıkanması ile birlikte mutfak tezgahı, eller ve diğer gıdalara sıçrayabiliyor. .Bu da farkında olmadan bu bakteriyi sürekli vücuda almaya sebep oluyor. Kampilobakter bakterisi şiddetli ishal, karın ağrısı ve ateş yükselmesi gibi yan etkiler ile ortaya çıkan gıda zehirlenmesine neden olabilen bir bakteri türü olarak biliniyor.