Usta şeflerin tarif kitabından çıkan yöntem! Pirinç pilavını tane tane pişirmenin sırrı bakın neymiş
Türk mutfaklarında adeta bir yetenek eşiği olarak görülen pirinç pilavı hem özen hem de vakit isteyen bir yemektir. Pirinç pilavını tane tane pişirmenin sırrı ise usta şeflerin tarif kitaplarından çıktı. Lapa pilav derdine son vermek için bu yöntem yetiyor.
Tür mutfaklarında usta aşçıların bile bazen ayarını kaçırabildiği bir yemek olan pirinç pilavını lapa ya da çok diri pişirmemek için birden fazla detaya dikkat etmek gerekiyor. Yemek tarifleri içerisinde yer alan püf noktalar ve doğal yöntemler ile pirinç pilavının lapa olmasını ya da diri kalmasını kolayca engelleyebilirsiniz.
Usta aşçıların yemek tarifleri kitaplarından gelen bu püf noktalar ile pirin pilavınızı tadan herkes sırrını merak edecek. İşte pirinç pilavının lapa olmadan pişmesini sağlamanın püf noktası olan doğal yöntemler şu şekilde karşımıza çıkıyor:
Pirinçleri suda bekletmek: Pirinç nişasta içeren bir bakliyattır. Pirincin içerisindeki nişasta pişme esnasında pirincin lapa hale gelmesine neden olabilir. Bu sebeple pirinçleri pişirmeden önce suda bekletmek fazladan nişastanın çıkarılmasını sağlar. Pirinçlere üzerini geçecek kadar su ekleyip 1 saat kadar bekletmek ve ardından yıkayarak kullanmak yeterli olacaktır.