Usta aşçıların sır gibi sakladığı yöntem buymuş! Balık temizlemenin en pratik yöntemi ortaya çıktı
Mutfaklarda hazırlanması en uzun süren ve uğraştırıcı olmasından dolay pek çok kişinin tercih etmeye çekindiği yemeklerden biri de balıktır. Balık hazırlama sürecini kısaltmak ve kendinize vakit ayırabilmek için balığı temizlerken bu yöntemden yararlanabilirsiniz.
Mutfaklarda en çok vakit alan yemeklerden biri şüphesiz ki balıktır. Balığın pişirme süresinin yanı sıra temizliği de eklenince süreç iyice uzar. Balıkları temizlerken ise bazı püf noktalara dikkat etmek gerekiyor. Balığın temizlenme sürecini kısaltmak için usta aşçıların uyguladığı bazı püf noktalar var.
Doğal yöntemler içerisinde bu püf noktaların uygulanması sayesinde balık temizleme süreci bir hayli kısalıyor. İşte usta aşçıların da uyguladığı balık temizleme yöntemi:
Pullu balıkların temizlenmesi: Pullu balıkları temizlerken ilk olarak pullardan başlamak önemlidir. Balığı bir su dolu kap içerisine alın ve bıçak yardımıyla pullarını kazıyın. Ardından balığı sudan geçirerek kalan pulları temizleyebilirsiniz. Pullu balıkların kafa ve kuyruk kısmının temizliği piştikten sonra daha kolay yapılır bu nedenle balığı önce pişirmek daha sonra temizlemek işinizi kolaylaştıracaktır.
Büyük balıkların temizliği: Orta ve büyük balıkları temizlemek için ilk olarak balığın baş kısmından bir kesik atarak karın kısmını yarmalısınız. Ardından bu yarıktan elinizi içeri atarak balığın iç organlarını çıkarın. Daha sonra solungaçlarını kesip atın. Siyah zarlardan ve kandan arındırmak için bol suda yıkayın.