Usta aşçıların lezzet sırrı açığa çıktı! Kırmızı etin piştikten sonra ağızda lokum gibi dağılması için ne yapılmalı?
Kırmızı et pişirirken dikkate dilmesi gereken bazı püf noktaları vardır. Kırmızı etin ağızda lokum gibi dağılmasını sağlayan bazı lezzet sırları ve doğal yöntemler bulunuyor. bu doğal yöntemler ile kırmızı et yumuşacık pişiyor.
kırmızı et pişirirken etin daha yumuşak ve lezzetli olması için başvurabileceğiniz bazı doğal yöntemler bulunuyor. Usa aşçıların yemek tarifleri içerisinde yer alan bu altın değerinde tüyolar ile pişirdiğiniz et yemeklerine herkes hayran kalacak.
Et yemekleri hazırlarken kullanabileceğiniz doğal yöntemler kısa sürede eti yumuşatmanın püf noktası olarak biliniyor. Doğal yöntemler ile et yumuşatmaya yardımcı olan yemek tarifleri sırları sayesinde yumuşacık etler pişirebilirsiniz. İşte eti pişirirken lokum gibi yumuşatmanın püf noktası:
Zeytinyağı ile marine etmek: Kırmızı eti pişirmeden önce yumuşaması için marine etmek önemlidir. Zeytinyağı kullanarak eti marine ettiğinizde et yumuşacık pişiyor. Bu doğal yöntemi uygulamak için bir tabağın yabanını zeytinyağı ile kaplayın. Ardından eti iyice yağa bulayın ve eti tuzlayın. Ardından tabağın etrafını streç film ile sarıp bu şekilde buzdolabında 2-3 saat kadar bekletin. Dolaptan alıp pişirdiğinizde etin yumuşacık olduğunu göreceksiniz.
Sütle pişirme: Etin yumuşacık olması için uygulayabileceğiniz bir diğer doğal yöntem ise süt ile pişirme yöntemidir. Bu yöntemi uygulamak için eti pişirdiğiniz tencere ya da tavanın dibine az miktarda süt eklemeniz yeterli olacaktır. Süt etin yapısına işleyerek hem farklı bir roma katacak hem de etin yumuşamasını sağlayacaktır.
Kısık ateşte pişirme: Etin lokum gibi yumuşaması için uygulayabileceğiniz bir başka yöntem ise eti kısık ateşte uzun süre pişirmek ve kendi suyunda yumuşamasını sağlamak olacaktır. Et bu şekilde piştiğinde lokum gibi dağıldığını görebilirsiniz. Bu yöntemi uygularken etin kapağının kapalı olduğundan emin olmalısınız ki tüm suyu buharlaşarak eti kurutmasın.