Uranyen Astrolog Sevilay Eriçdem yorumladı! İşte Ocak ayında dikkat edilmesi gereken konular…

Uranyen Astrolog Sevilay Eriçdem yorumladı! İşte Ocak ayında dikkat edilmesi gereken konular…

Uzun bir süre hafızalardan silinmeyecek 2020'den sonra, sert etkiler altında olacağımız Ocak 2021'i bizi bekliyor. Bu ay gökyüzünde neler olacak ve bizleri nasıl etkileyecek? Uranyen Astrolog Sevilay Eriçdem, Ocak ayının gökyüzü haritasını yorumladı.

Uranyen prensiplere göre gökyüzüne bakmasanız bile zamana damgasını vuran etkilerin ne kadar güçlü olduğunu zaten hissediyor olabilirsiniz. Sosyal gezegenler Jüpiter ve Satürn Kova’nın, Mars ve Uranüs Boğa kavuşumuna yaptığı kareler, toplumsal, ekonomik, kolektif ve bireysel bazda etkili olacaklar.

Ay’a damgasını vuran Mars ve Uranüs kavuşumu klasik anlamda; kazalar ve ameliyatlar, ani heyecan verici olayları anlatırken, aynı zamanda sağlık açısından da devam eden koşullarla yüzleşebileceğinizi (öksürük, terleme ve ateş gibi) söylüyor. Yanı sıra çevrenizdeki kişiler, arkadaşlar veya toplumsal bazda anlaşmazlıklar ve olaylar olması kaçınılmazdır. Dürtüyle hareket eden veya öfkelendiğinde kuralları çiğneyen insanlarla muhatap olabilirsiniz veya bildiğinizi düşündüğünüz her şeyle çok çelişkili görünen ve davranan insanlar sizi provoke edebilir. Toplumsal değişim için bastıran göksel faktörler bunu açığa çıkaran insan-toplum-devlet-ülke örnekleri şeklinde kendini gösterirken, bireysel anlamda herkese karşı içsel bir şiddet duygusu tarafından ele geçirebilirsiniz. Dahası çevrenizdeki bazı insanlar saldırganlaşarak adeta kendi kendilerini yok edecek şekilde davranabilirler. Mars-Uranüs özellikle doğum haritalarındaki köşe evlerinize (1-4-7-10) kare – karşıt -kavuşum açısal bağlantıyı yapıyorsa, bu değişimlerde sizin nasibinize de bol bol düşecektir. Bu açısal faktörü en ideal kullanma yöntemi bireysel veya takım sporlarına ya da grup faaliyetlerine yönelmektir. Arkadaşlarınızla birçok aktivite yapmanız mümkün olabilir. Bu açıyı “birlikten güç doğar” prensibiyle yönetirseniz, olabilecek bütün olumsuz faktörleri olumlu hale çevirebilirsiniz. Unutmayın öfkeyle hareket eden değil, sağ duyuyla iş bitiren her zaman kazanır.

Uranyen Astrolog Sevilay Eriçdem yorumladı! İşte Ocak ayında dikkat edilmesi gereken konular… - Resim : 1

Asteroid Psyche (r) ve Asteroid Eurydike (r), 9-10 Ocak tarihlerinde kavuşuyorlar. Geçtiğimiz Kasım ayında da birbirleriyle açısal bağlantı yapmışlardı, o dönemde tetiklenen konular bu ay içinde gündeminize gelecektir. Bu enerjiler genellikle uygunsuz tepkilerin temelinde yatan psikolojik bir durumlar olarak ortaya çıkar. İkisi de Retro oldukları için gündelik yaşama tezahürleri kolayca tanınmayabilir. Geçmişte kalmış birçok "duygusal konular" var ve bunlar size özellikle bu ay, tamamlanmamış konuların ve iyileşmemiş durumların olduğunu gösteriyor. Dahası bu kombinasyon Mars ve Uranüs ile tetiklendiğinde tepkilerin kesinlikle çok çarpık olmasına sebep olan bir durumdur. Bu tarz durumlarla muhatap olduğunuzda bilmelisiniz ki, "Geçmişten duygusal yaralar taşıyorum ve bunlarla hiçbir zaman gerçekten başa çıkamadım veya onları iyileştiremedim. Olan şeylere aşırı fazla ya da gereğinden az tepki verme eğilimindeyim. Her iki durumda da kendi kendimi yok etme enerjisini yaratıyorum” algısına düşebilirsiniz. 

ÖNYARGILARINIZI GÖZDEN GEÇİRİN

Yengeç burcunda Hades – Hopi – Hera üçlüsü var ve 15 Ocak itibarıyla Retro enerjileri tetikleyecekler. Bu, her türlü aşağılayıcı ve suçlayıcı faaliyetler, önyargılar, azınlıklar veya ırksal kavgalar, şiddet eğiliminin artması, hak ve adalet adı altında saldırgan eylemler, insanlara eşit muamele edilmemesinden kaynaklanan farkındalıklar şeklinde tezahür edecektir. Hera ve Hades bağlantısı finansal kaynakları ve ortaklıklar vasıtasıyla yaşanılan çatışma ve ayrılıkları işaret ediyor. Bu durum, kronik para problemleri yüzünden ilişkileri bıçak gibi kesip atmak eğilimi şeklinde dışa vurabilir. Kültürel ve azınlık gruplarını yarattığı karmaşalar, ırksal sorunlar ve hastalıkların tekrarlanması gündeme gelecektir. Özellikle artık tedavülden kalkan bazı eski hastalıklar da bu dönemde ırksal kültürel temaslar neticesinden tekrar hortlayabilir ve üzerinde disiplin uygulanması gereken tedbirlerin alınmasına sebep olabilir. Hades'in bazılarınız için kronik depresyonları tezahür ettirdiği bir zaman olması da kaçınılmazdır. Bu transit etkiyi soğurmanın en ideal yolu, hak hukuk ve adalet ile ilgili önyargılarınızı tekrar gözden geçirmek, Kova çağına yakışır biçimde herkes için eşit adalet ve özgürlük alanı yaratmaya yönelik çalışmalar yapmak, eski suçluları topluma kazandırma faaliyetleri içinde bulunmak veya tedavülden kalkmış hastalıklar için eski yöntemleri tekrar hayata getirmek mümkün olabilir. 

GEÇMİŞİ ŞİFALANDIRIN!

Hopi'nin ister bir kişi, ister bir ülke olsun, sınırları ve bölgeyi temsil edebileceğini de unutmayın! Hades ile sınır anlaşmazlıkları, sınır meselelerine bağlı suçlar veya en basit anlamda kişisel alanlarınıza saygı duyulmadığını düşündüğünüz olaylar gündeme gelebilir. Çoğu zaman bu çok da uzakta olmayan birinin hayatınıza direkt müdahalesi şeklinde açığa çıkabilir. Hades-Hera bağlantısında bir ilişkinin arka planında geçmişte yapılan ihanet ve aldatmaların hesaplaşması yatabilir, ilişkilerdeki geçmiş haksızlıklar gündeme gelebilir. Hopi ile kendini savunmak adına sert şekilde cevaplar verme eğiliminde olabilirsiniz. Bu noktada Hades’i geçmişi şifalandırma çalışmaları yapmak için kullanmalısınız.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZE DİKKAT EDİN

Yine ay ortalarında (18- 24 Ocak) Asteroid Virchow (Bağışıklık sistemi hastalıkları) ile asteroid Hygiea’ya karşıt olduğundan; bağışıklık sisteminizdeki genel düşüklük sebebiyle patolojik durumlarla karşılaşabilirsiniz. Özellikle bu asteroidlerin Merkür bağlantısı (çocuklar, kardeşler, komşular, sinirler ve akciğerler) sağlık sorunları üzerinde etkisini devam ettiriyor. Merkür ile sağlık konusundaki bilgiler üzerinde düşünerek bazı uygulamalara karşı tepkisel davranarak “ama bu saçmalık” noktasındaki düşüncelere gidebilirsiniz. Bazı hasta düşünceli insanlarla uğraşmak sizi yorabilir ve gereksiz endişe ya da gerilim yaratarak bünyenizi zayıflatabilirsiniz. Yanlış giden şeyleri düzeltme eğiliminize bu dönemde dikkat etmelisiniz. Genel etki “Kahretsin hiçbir şey yolunda değil ve gerçekten gelecekte her şey berbat bir hal alacak” düşüncesine kolaylıkla düşebilirsiniz. Bu düşüncenin kendisinin SAĞLIKSIZ olduğunu unutmayın. Doğru düşünme biçimi şudur: “Şu anda hayatta birçok şey değişiyor. Her zaman değişim süreçleri sancılıdır ancak olması gereken mutlaka olur. Ben kendim için en ideal koşulları nasıl yaratabilirim?” şeklinde olmalıdır.

ÖFKENİZİ KONTROL EDİN

25-27 Ocak civarında Asteroid Terpsichore ve Asteroid Toro açısal bağlantıya giriyorlar. Bu genel olarak, koordinasyon ve denge problemleri anlamına gelebilir. Aşırı hareketlilik ile kendinizi bedensel olarak zorlayabileceğiniz bazı kas sorunlarınız olabilir. Egzersizler ile kaslarınızı hareketlendirmek mecburiyetinde kalabilirsiniz. Toro sonu fiziksel şiddete kadar varabilecek, fiziksel hareketlilik vereceğinden özellikle Mars Boğa enerjisiyle öfke kontrolü yapmanızı tavsiye ederim. Toro rekabet dürtüsüyle kazanma hırsını tetikleyecektir. Dediğinin doğru olduğunu iddia etme, diğerleri üzerinde kabadayılık gibi abartılı fiziksel davranışalar, dayak, şiddet, taciz veya tecavüze kadar varabilecek aşırılıklar bu kombinasyon ile gündeme gelebilir. Bu sert kombinasyonu kendiniz için yürüyüş ve koşu gibi basit sportif faaliyetler ile değerlendirmeniz faydalı olabilir.

KAZALARA KARŞI TEMKİNLİ OLUN

Ayın 22’sinde TNP Zeus, Asteroid Aesculapia ile bir açıda olabilir. Bu gökyüzü olayı; eklemlerde ve kaslarda iltihaplanmalar, kan hastalıkları, elleri ve ayakları burkma, yakma veya kanamalara sebep olacak ufak tefek kazalara neden olabilir. Bazı kombinasyonlar için Zeus ateşli silahlar veya elektrikli makineler anlamına geleceğinden bu faktörlerin dahil olacağı yaralanmalara veya olaylara tanık olabilirsiniz. Kazalar, travmalar, yaralanmalar, kanamalar ile sonuçlanabilecek ev veya iş kazalarına karşı temkinli olmanızda fayda vardır.

Uranyen Astrolog Sevilay Eriçdem yorumladı! İşte Ocak ayında dikkat edilmesi gereken konular… - Resim : 2

27- 28 Ocak’ta Asteroid Apollonia ve Asteroid Nemesis açısal bağlantıya giriyorlar. Özellikle Nemesis söz konusu olduğunda bilmelisiniz ki, sorunun nedeni tek bir şey değil, birden fazla etkisi olan birçok şeydir ve daha çok insanlar hep birilerini suçlama eğiliminde olur. Özellikle Nemesis ile iftiralar şeklinde tezahür edebilecek bu kombinasyonda bazı durumlarda neyin yanlış neyin doğru olduğunu algılamak zor olabilir. Nemesis ile herhangi bir sonuca varmadan önce, birçok durumu gözden geçirmeye ve farklı bakış açılarıyla olayları değerlendirmeye ihtiyaç olduğunu bilmelisiniz. Kuzey Ay Düğümü İkizlerle en ufak bir dedikodu bazıları için büyük iftiralar veya hayatlarını karartacak önyargılar şeklinde sirayet edebilir. Karma yaratmaya çok müsait bu kombinasyona özellikle dikkat etmenizi tavsiye ederim. Her duyduğunuza itibar etmeden önce gerçeklerin ortaya çıkması için İkizler enerjisini kullanarak daha çok araştırma yapın. Gerçekten emin olmadığınız hiçbir konuda önyargılı hareket etmeyin. Kısacası ağzınızdan çıkanı kulağınız duysun. İnsanları gereksiz yere suçlayarak farkında olmadan büyük karma yaratabilirsiniz.

ESKİ AŞKLAR GÜNDEME GELEBİLİR!

Şubat’ın ilk günleri 2 ve 3 Şubat civarı da TNP Cupido ve Asteroid Orpheus açısal bağlantıya giriyor. Aşk şarkıları dinleyebilir veya biten bir ilişkiyle ilgili geri dönüşler yaşayabilirsiniz. Aile üyelerinizden depresyona girenler varsa, bu konuda onlarla müzik terapisi çalışmaları yapabilirsiniz. Genel bir özlem duygusu açığa çıkabilir veya hüzünlü şarkılar eşliğinde ağlayabilirsiniz. Romantiklik bu açıda ortaya çıkacağından 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi büyük bir özlem duygusu tetiklenecektir.

Uranyen Astrolog Sevilay Eriçdem yorumladı! İşte Ocak ayında dikkat edilmesi gereken konular… - Resim : 3

OCAK 2021 Mottosu: Gökyüzündeki her şey benim için ve bana en güzelini getirmek için çalışıyor. Yapmam gereken tek şey sağduyu ile kendi üzerimde irade kullanmak ve kendimi yönetme becerimi geliştirmektir.

Kaynak: Haber Global TV

Astroloji