Tuz ve şekeri böyle saklayan bayram ediyor! Tuz ve şekeri bu yöntemle bir damla bile nem çekmeden saklayabilirsiniz
Mutfaklarda en sık kullandığımız ürünler arasın olan tuz ve şeker saklanması konusunda dikkatli olmamız gereken ürünlerdir. Tuz ve şeker kolaylıkla nem çekebilir ve bu iki gıdanın da yapısının bozularak sertleşmesine yol açar. Nemli ortamlarda topaklanan tuz ve şekeri korumak için doğal yöntemler kullanabilirsiniz.
Tuz ve şeker mutfaklarda sıklıkla kullandığımız için büyük kavanozlarda sakladığımız ürünlerdir. Tuz ve şekerin saklanması konusunda ise dikkatli olmak gerekiyor. Tuz ve şeker kolaylıkla nem çekebilen ürünler olmalarıyla biliniyor. Bu nedenle en ufak bir nem oluşumunla topaklanabilme ihtimalleri ortaya çıkıyor.
Tuz ve şekerin topaklanıp doğa yapısını kaybetmemesi için bazı doğal yöntemler uygulamak gerekiyor. Tuz ve şekerin nemlenmesini önlemenin püf noktası olan doğal yöntemler hayat kurtaran pratik bilgiler içerisinde karşımıza çıkıyor. İşte tuz ve şekerin nemlenmesini önlemenin püf noktası olan doğal yöntemler:
Pirinç: Nem çekme konusunda en etkili ürünlerden biri olan pirinç genelde tuzun içerisine konulan bir üründür. Ancak aynı zamanda şekerin içerisine de pirinç ekleyerek nemlenmesini önleyebilirsiniz. Tuz ve şeker kaplarının içerisine bir avuç pirinç eklediğiniz zaman nemlenmeyi e topaklanmayı kolaylıkla ortadan kaldırabilirsiniz.