Türk kahvesinden köpük eksik olmayacak! Türk kahvesini köpürtmek için cezveye bir kaşık eklemek yetiyor
Gelenekselleşmiş bir içecek olan Türk kahvesi kültürümüzde önemli yer kaplamaktadır. Türk kahvesinin hazırlanışındaki incelik ise köpüğünün bol olmasından gelir. Bu yöntem sayesinde köpüğü asla sönmeyen kahveler hazırlayabileceksiniz.
Türk kahvesi kültürümüzde önemli bir yer kaplayan içecekler arasındadır. Gelenekselleşmiş bir kahve türü olan Türk kahvesinin hazırlanışı ise özeldir. Bir sınav niteliğindeki içeceklerden olan Tük kahvesinin köpüklü olması ayrıca önem taşır.
Kendine özel cezvelerde pişirilen Türk kahvesinin köpüğünün bol olması için bazı püf noktalar bulunuyor. Kimisi pratik bilgiler kimisi doğal yöntemler içeren bu püf noktalar sayesinde köpüğü sönmeyen Türk kahvesi hazırlayabilirsiniz.
Türk kahvesi pişirirken dikkat etmeniz gereken birden fazla unsur vardır. Kahvenin yanmamasından köpüğünün bol olmasına kadar ayrı ayrı tadını etkileyen bu unsurlara dikkat etmek gerekiyor.
Sağlıklı ve lezzetli yapısıyla damaklarda adeta bir şölene dönüşen Türk kahvesini hazırlamak için basit ama etkili bir pratik yöntemden yardım alabilirsiniz. İşte köpüğü asla sönmeyen Türk kahvesi hazırlamanın püf noktası:
Türk kahvesinin bol köpüklü olmasının sırrı soğuk suyla pişirilmesinden geçer. Soğuk suyla hazırlanan Türk kahvesi çok daha yoğun aha köpüklü olur. Türk kahvesinin tozunu soğuk suya eklemek ve bu şekilde pişirmek lezzetine lezzet katar.
İşte köpüksüz Türk kahvesi içemeyenler ve kahvesinin köpüğüyle misafirlerini şaşırtmak isteyenler için bol köpüklü Türk kahvesinin adım adım hazırlanışı:
1. Cezveye her fincan için 2 çay kaşığı Türk kahvesi ve istediğiniz miktarda şeker ilave edin.
2. Her fincan için bir fincan soğuk içme suyu ilave edin.
3. Kahveyi ve şekeri suyla iyice karıştırarak çözülmesini sağlayın.
4. Cezveyi kısık ateşte üzerinde köpük oluşana kadar kaynamaya yakın olacak şekilde ısıtın.
5. Bu nokta çok önemli, kahve kaynamadan hemen önce cezveyi ocaktan alın ve üzerinde oluşan köpüğü fincanlara eşit şekilde paylaştırın.
6. Cezvede kalan kahveyi tekrar ocağa alın ve bir taşımlık kadar kaynattıktan sonra fincanlara paylaştırın. Afiyet olsun.