Türk kahvesi tiryakilerine müjdeli haber! Kahvenin içine bunu ekleyince kahve bir daha asla bayatlamıyor
Türk kahvesi içmeyi sevenlerin en sık karşılaştığı sorun hava alan kahvenin taze yapısını kaybetmeye başlıyor. Türk kahvesi bayatladığında hem lezzetini kaybediyor hem de bileşenler içeren doğal yapısını. Bu doğal yöntem sayesinde Türk kahvesi aylarca taze kalacak.
Türk kültürü ile özdeleşmiş bir içecek olan Türk kahvesinin lezzetli şekilde içilmesi için en önemli koşullardan biridir. Türk kahvesinin lezzetini korumak için bayatlamadan kahveyi pişirmek gerekiyor. Bayatladığı zaman Türk kahvesinin tüm lezzeti ortadan kalkıyor. Türk kahvesinin içerdiği doğal bileşenleri ve lezzetli yapıyı korumak için bazı doğal yöntemlerden yardım alabilirsiniz.
Türk kahvesi tozunu saklamanın püf noktası olan doğal yöntemler ve pratik bilgiler sayesinde sizler de kahveyi bayatlamadan saklayabilirsiniz. İşte Türk kahvesi saklamanın püf noktası:
Türk kahvesini bayatlamadan saklamak için ağzı hava geçirmeyen cam kavanozlar kullanmak gerekiyor. Hava almaması kahvenin tazeliğini koruması için ayrıca güneş ışığını doğrudan almayacağı seri ve kuru alanlarda saklanması gerekiyor.
Kahvenin nemli ortamlardan uzak tutulması gerekiyor. Ayrıca buzdolabı gibi soğuk alanlar kahvenin doğal yağına zarar vereceğinden kahveyi buzdolabında saklamak da uygun değildir.