Turistlerin yeni gözdesi Azerbaycan... Türkiye'den 311 bin kişi kardeş ülkeyi ziyaret etti

Yaşam Haberleri

Türkiye kardeş ülke Azerbaycan'a en çok turist gönderen beş ülkeden biri. Geçen yılın verilerine göre, Türkiye'den 311 bin kişi Azerbaycan'ı ziyaret etti.

Azerbaycan turizm açısından Kafkaslar'daki en önemli destinasyonlardan biri. Kardeş ülke, Türkiye'den de geçen yıl 311 bin kişiyi ağırladı.

İstanbul'da düzenlenen 26. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Fuarı'nda konuşan Azerbaycan Turizm Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Bahruz Asgarov, Türkiye'nin Azerbaycan'a en çok turist gönderen 5 ülkeden biri olduğunu söyledi.

Asgarov, "Hem yaz turizmi olabilir, hem kış turizmi olabilir ve aynı zamanda sağlık turizmi ve diğer turizm türleri için Azerbaycan'da gelişmiş bir alt yapı mevcuttur. Daha fazla Türk vatandaşının Azerbaycan'ı ziyaret etmesini bekliyoruz." dedi.

Azerbaycan'da Unesco Dünya Mirası Listesi'nde yer alan 3 eser bulunuyor. Bunlar şu şekilde; Şirvanşahlar Sarayı, Kız Kalesi ve İçerişehir... Son olarak da 2019'da Şeki Hanları Sarayı ile birlikte Şeki'nin tarihi merkezi de listeye dahil edildi.

Azerbaycan ile Türkiye arasında vizeye ihtiyaç duyulmadan kimlikle seyahat edilebiliyor.

 

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan turist ülke ziyaret