Thor'un yıldızı Chris Hemsworth oyunculuğa ara veriyor

Yaşam Haberleri

Oyuncu Chris Hemsworth, Disney+ belgesel dizisi "Limitless" için çıktığı tanıtım turu sona erdiğinde çalışmaya uzun bir süre ara vereceğini duyurdu. Oyuncunun ara verme kararı, alzheimer hastalığına olan genetik yatkınlığını öğrenmesinin ardından geldi.

Vanity Fair'e konuşan oyuncu Chris Hemsworth, Disney+ platformunda yayına giren belgesel dizisi "Limitless"ın tanıtımları bittikten hemen sonra çalışmaya ara vermeyi planladığını söyledi.

Dizinin beşinci bölümünde Hemsworth bir doktorla görüşüyor ve "Thor" oyuncusunun Alzheimer hastalığı için genetik bir yatkınlığı olduğu ortaya çıkıyor. Vanity Fair'in haberinde, "Hemsworth'un genetik yapısında, biri annesinden, diğeri de babasından gelen APOE4 geninin iki kopyası bulunuyor ve bu gen, yapılan çalışmalarda Alzheimer hastalığı riskinin artmasıyla ilişkilendiriliyor" ifadeleri yer aldı.

BÜYÜK BABASI DA ALZHEİMER

Her ne kadar Hemsworth, "İstifamı vermiş değilim" dese de, aktörün hastalığa yakalanma riskinin 8 ila 10 kat daha fazla olduğu ifade ediliyor. Hemsworth'un büyükbabasına da Alzheimer teşhisi konduğu biliniyor.

Hemsworth büyükbabası için, "Artık pek bir şey hatırladığından emin değilim. Arada bir ana dili Hollandacayı konuşuyor. Bazen İngilizce ve Hollandacayı birbirine karıştırıp yeni kelimeler de türetebiliyor" dedi.

Kendi yatkınlık teşhisi konusunda ise Hemsworth şunları söyledi: "Bu alzheimer olup olmayacağınızı kesin olarak önceden gösteren bir gen değil ama güçlü bir gösterge olduğu da yadsınamaz. Gerçi sanırım on yıl önce bunun daha çok belirleyici olduğu düşünülüyordu."

İÇİNDEKİ BİR ŞEYLERİ TETİKLEDİ

"Limitless"ın çekimleri Hemsworth'ün Alzheimer'a genetik yatkınlığını keşfetmesini sağlamakla kalmadı, aynı zamanda oyuncunun dizinin final bölümü için ölüm ebeleriyle tanışmasına ve hayatının nasıl sona ereceğini düşünmesine de yol açtı. Hemsworth tüm bu deneyimlerin kendisini oyunculuğa ara vermeye ittiğini söyledi.

Hemsworth, "Biraz ara vermek istemem için içimde bir şeyleri gerçekten tetikledi. Program sona erdiğinden beri yapmak için çoktan sözleştiğim şeyleri yerine getiriyorum. Şimdi bu hafta turneyi bitirdiğimde eve gideceğim ve hoş vakit geçireceğim. Çocuklarla birlikte olacağım, eşimin yanında olacağım" dedi.

 

Kaynak: Haber Global TV

Thor Chris Hemsworth oyunculuk