Ter kokusu nasıl giderilir? İşte sıcak havalarda ter kokmamak için yapılacaklar!

Yaşam Haberleri
Ter kokusu nasıl giderilir? İşte sıcak havalarda ter kokmamak için yapılacaklar!

Ter kokusu özellikle de sıcak havalarda pek çok kişiyi kötü etkiliyor. Toksinlerin atılması nedeniyle önemli bir rol oynayan terleme, yarattığı kötü kokularla bireyleri ve çevresindekileri rahatsız ediyor. Peki, ter kokusu nasıl giderilir? İşte ter kokusunu önlemek için yapılacaklar...

Günlük yaşamın korkulu rüyası olan kötü ter kokusu, sosyal iletişimi ve özgüveni zedeleyebilir. Neyse ki kolay uygulanabilir yöntemlerle önlenebilir. Bu içeriğimizde neden terleriz ve ter kokusu nasıl önlenir? sorularını yanıtladık... İşte sizler için hazırladığımız yazın ter kokmamak için yapılacaklar içeriğimiz...

TER NEDİR?

Ter bezleri aracılığıyla vücuttan dışarı salınan sıvıya "ter" adı verilir ve büyük bir kısmı da sudur. Ter içerisinde farklı oranlarda tuz, üre ve amonyak da bulunur. Terleme, vücudun ısı dengesini sağlayan bir soğutma sistemi olarak ifade edilebilir. Ter bezlerinde üretilen sıvı, kanallar vasıtası ile vücut yüzeyine ulaşır. Hava ile temas eden ter, buharlaşarak cildin serinlemesini sağlar.

ter kokusu nasıl önlenir

Vücut sıcaklığını koruma görevinin yanı sıra terlemenin başlıca faydaları şöyle sıralanabilir:

- Vücuttaki ağır metalleri uzaklaştırır.

- Bakteriyel temizlik sağlar.

- Kilonun korunmasına yardımcı olur.

- İyi uykuyu teşvik eder.

- Pek çok hastalığa karşı savunma sağlar.

TER KOKUSU NASIL ÖNLENİR?

Ağır ter kokusu, hem kişiyi hem de kişinin çevresini rahatsız edebilir. Ter kokusu kişisel hijyene dikkat edilerek ve hayat tarzında çeşitli değişiklikler ile oldukça basit bir biçimde önlenebilir.

Vücudun nemli bölgeleri, bakteriler için mükemmel yaşam alanları olarak ifade edilebilir. Ter kokusuna neden olan bu bakterileri nemli bölgelerden uzaklaştırarak kötü kokular engelleyebilirsiniz.

İçeriğimizin devamında ter kokusunu önlemek için oldukça basit yöntemleri sıraladık...

- Düzenli banyo yapın

- Kıyafet seçimine dikkat edin

- Bol su tüketin

- Beslenme şeklinizi değiştirin ( Kapsaisin içeren baharatlı yiyecekler, beyni vücut ısının arttığını düşündürerek kandırır ve bu da ter üretimini tetikler )

- Stresten uzak durun

- Düzenli epilasyon yapın

- Yanınızda ter önleyici veya deodorant taşımanız işinize yarayabilir

- Kıyafet değiştirmeniz bu noktada işinize yarayabilir.

- Almış olduğunuz tüm bu önlemlere rağmen ter sorununuz devam ediyorsa uzman bir hekime görünün.

Yaşam haberleri

Kaynak: Haber Global TV

ter kokusu