Tencerenin içine eklerseniz şeftali reçeli şekerlenmiyor! Bursalıların sırrıymış
Şeftali reçeli yaparken aklınızda bulunması gereken lezzet tüyosu. Böyle hazırlanan şeftali reçeli asla şekerlenmiyor ve daha iyi oluyor.
Şeftali reçelinin şekerlenip kıvamını kaybetmesi, evde yapılan reçel sevenlerin sıkça karşılaştığı bir sorundur. Ancak Bursalı ev hanımlarının yılların tecrübesiyle geliştirdiği özel bir yöntem sayesinde, artık bu sorun tarihe karışıyor. İşte şekerlenmeyen ve mükemmel kıvamda şeftali reçeli yapmanın püf noktaları...
Şeftali reçelinizin şekerlenip kıvamını kaybetmesinden bıktınız mı?
Bursalı ev hanımları, yılların tecrübesiyle geliştirdikleri bu özel yöntemle, mükemmel kıvamda ve şekerlenmeyen şeftali reçelinin sırrını paylaşıyor.
Kahvaltı sofralarınızı taçlandıracak bu reçelin tarifini ve püf noktalarını kaçırmayın.
Artık siz de uzun süre dayanıklı ve lezzetli şeftali reçeli yapabilirsiniz.
Tencereyi orta ateşte kaynamaya bırakın. Şeftaliler yumuşayıp reçel kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Bu aşamada çıkan köpükleri bir kaşık yardımıyla alabilirsiniz.
Reçeliniz kıvam almaya başladığında yarım limonun suyunu ekleyin. Bu, şekerlenmeyi önleyecek ve reçelinizi daha lezzetli hale getirecektir. Birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
Reçelinizi temiz ve kuru kavanozlara sıcak sıcak doldurun. Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatıp ters çevirerek soğumaya bırakın.
Şimdiden afiyet olsun!
Fotoğraflar: Youtube.com