Taze fasulyeniz daha doyurucu olacak. 1 kaşık eklemek yeterli
1 kaşık eklenen bulgur taze fasulyenin çok daha doyurucu olmasını sağlıyor. Bakın taze fasulye pişirmenin diğer püf noktaları neler.
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan taze fasulye, hem sağlıklı hem de doyurucu bir yemek. Peki, taze fasulyenin lezzetini daha da artırmak ve daha doyurucu hale getirmek için neler yapılabilir? İşte uzmanların önerdiği püf noktaları:
Bulgur İlavesi: Doyurucu Bir Lezzet: Taze fasulyeye eklenen bir kaşık bulgur, yemeğin besin değerini artırırken aynı zamanda doyurucu olmasını sağlar. Bulgur, kompleks karbonhidrat kaynağı olduğu için daha uzun süre tok tutar.
Ulusalpost.com'daki bilgilere göre, Yeşil fasulye yemeği, sağlıklı ve besleyici bir seçenek olmasının yanı sıra, lezzetli bir yemek alternatifi olarak sofralarımızda yerini almaktadır. Bu lezzetli sebzenin besleyici değerini arttırmak ve yemeği daha doyurucu hale getirmek isteyenler için bir önerimiz var: bulgur eklemek!
Bir kaşık bulgur eklemek bile yeşil fasulye yemeğini daha doyurucu hale getirirken, aynı zamanda besleyici değerini de arttırmaktadır. Bulgurun yüksek lif içeriği sayesinde tokluk hissi sağlarken, protein, demir, magnezyum ve B vitaminleri gibi önemli besinleri de içermektedir. Tüm bu besleyici özellikleriyle bulgur, yeşil fasulye yemeğine sağlık dolu bir katkı sunmaktadır.
BULGURLU YEŞİL FASULYE YEMEĞİNİN TARİFİ
Malzeme listesi
1 kilo taze fasulye
2 adet orta boy domates
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım yemek kaşığı margarin
1 büyük kuru soğan
1. 5 çay bardağı pilavlık bulgur
3 bardak su
1 yemek kaşığı tuz ( silme )
7 bardak su
BULGURLU YEŞİL FASULYENİN HAZIRLANIŞI
Fasulyelerimizi bıçakla yemeklik şekilde doğruyoruz, yıkıyoruz. Tencereye yağımızı koyuyoruz, soğanımızı koyuyoruz. Soğan kavrulduktan sonra domates ve biber salçamızı ekliyoruz. Domatesimizi de ekleyip 1 – 2 dakika kavuruyoruz. Fasulyelerimizi ekliyoruz. Fasulyemizi 10 – 15 dakika kavurmaya devam ediyoruz. Kavrulduktan sonra 3 bardak su ilave ediyoruz. Altını kısıyoruz, fasulyeler biraz pişiyor. Piştikten sonra 7 su bardağı su ekliyoruz. 20 – 25 dakika daha kaynatıyoruz ve bulgurumuzu ekliyoruz. 15 – 20 dakika daha pişiriyoruz. Yemeğimiz servise hazırdır. Afiyet olsun.
Not; Bazı fasulyeler geç pişebiliyor, ona göre ayarlayabilirsiniz.