Tavanın dibini sıyırmak garanti! Şefler menemeni böyle hazırlıyor
Lezzetli menemen pişirmek için aklınızda bulunması gereken tarif! Şefler menemeni böyle hazırlıyorlar...
Mutfağımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan menemen, kahvaltı sofralarının yıldızı olmayı her zaman başarıyor. Ancak, bu basit gibi görünen tarifin aslında ustalık gerektiren bazı incelikleri var. Şeflerin mutfak sırlarını öğrenerek, siz de tavanın dibini sıyıracağınız bir menemen hazırlayabilirsiniz. İşte profesyonel şeflerden menemen yapmanın altın kuralları:
Malzemeler:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
3 adet orta boy domates
4 adet orta boy sivri biber
3 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Uygun bir tavada veya sahanda zeytinyağı ile tereyağını kızdırın.
Kızdırılmış yağa doğanmış yeşil biberleri ekleyin ve kavurun.
Biberler kavrulduktan sonra doğanmış veya rendelenmiş domateslerinizi ekleyin. Rendelenmiş domates kullanımı daha sulu bir menemen elde etmenizi sağlayacaktır. Seçiminizi damak zevkinize göre yapabilirsiniz.
Domatesleri de ekledikten sonra tuz da ekleyip karışımı suyu azalana kadar pişirin. Burada arzu ederseniz pul biber, karabiber, kekik gibi farklı baharatlar da kullanabilirsiniz.
Domatesler suyunu çektikten sonra yumurtaları zevkinize göre ekleyin. Eğer göz göz yumurta istiyorsanız, suyunu çekmiş karışımın üzerine yumurtaları kırıp kapağını kapatın. Eğer çırpılmış yumurta istiyorsanız yumurtaları bir kenarda çırptıktan sonra ekleyebilirsiniz. Yumurtaları ekledikten sonra da bir süre karıştırmaya devam edin. Yumurtalar iyice karıştıktan sonra kapağını kapatıp birkaç dakika daha pişirebilirsiniz. Yumurtalar piştikten sonra soğansız menemeniniz servise hazır. Afiyet olsun!