Tarifini almak için sıraya girecekler! Biber dolmasını pişirirken buna dikkat ederseniz tadına doyulmuyor
Hemen hemen herkesin lezzetinden mest olduğu biber dolması kış mevsiminin gelişi ile yeniden popüler oldu. Farklı illerimizde farklı tarifler ile hazırlana biber dolmasının tam kıvamında ve leziz halde pişmesi için bazı püf noktalarını bilmek gerekiyor.
Biber dolması pek çok farklı hazırlanma çeşidi ile enfes lezzete sahip bir yemektir. Kimileri naneli kimiler salçalı tercih ederken, genel olarak ise dikkat etmeniz gereken baz pişirme tüyoları bulunuyor. Bu tüyoları öğrendiğinizde biber dolmanızın tarifini almak için sıraya girecekler. İşte leziz biber dolması pişirmenin püf noktaları:
Biberleri hazırlayın: Biber dolması hazırlarken iç kısmını iyice temizlediğinizden emin olmalısınız. İlk olarak biberlerin baş kısımlarını kesin ve içindeki tohumları bir kaşıkla hafifçe toplayın. İçini tamamen temizledikten sonra biberleriniz doldurulmaya hazır olacak. İç kısımda kalan tohumlar biber dolmasına acımsı bir tat katacağı için çıkarmak önemlidir.
İç harcını hazırlayın: Biberin iç harcını hazırlarken kullandığınız malzemelerin oranı dolmanın lezzetini etkileyecektir. Çok fazla soğan ya da sarımsak kullanmamaya özen gösterin. Dereotu ve benzeri yeşillikler kullanacaksanız bunların da miktarı az olmalı. Baskın tatları çok falza kullanırsanız biberin tadını alamazsınız.