Yüzyıllardır sır gibi saklanan bilgi açığa çıktı! Tarhana çorbasını bu şekilde pişirince...
Yöresel lezzetler arasında olan ve herkesin severek tükettiği tarhana çorbasının pişirilmesi konusunda bazı hatalar yaptığımız ortaya çıktı. Tarhana çorbası pişirirken yapılan bu hatalar çorbanın besin değerlerinin düşmesine neden olurken, doğru şekilde pişirildiğinde ise daha lezzetli oluyor.
Tarhana çorbasının pişirilme tekniği Türk mutfağının gözdesi olan bu lezzetli çorbanın hem lezzetini azaltıyor hem de besin değerlerine zarar veriyor. Çorba pişirirken dikkat edilmesi gereken püf noktalar bulunuyor ve doğru adımları izlediğiniz zaman tarhana çorbası hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı bir hale geliyor. Tarhana çorbası pişirilirken yapılan bu hata ve doğru pişirme tekniği ile leziz tarhana çorbası tarifi ise şu şekilde:
Tarhana çorbası hazırlanırken dikkat edilmesi gereken püf nokta, çorbanın kısık ateşte uzun süre pişirilmesidir. Çorba hızlı pişmesi için yüksek ateşte kaynatıldığı takdirde çorbanın besin değerleri yok oluyor. aynı zamanda yeteri kadar pişmeyen ve kıvam almayan çorbanın lezzeti de azalıyor. İşte püf noktaları ile leziz tarhana çorbası tarifi:
Malzemeler
3 yemek kaşığı toz tarhana
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı nane
Tuz
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Hazırlanışı
1. İlk olarak 1 çorba kaşığı tereyağını tencereye koyun ve eritin.
2. Daha sonra 1 çorba kaşığı salçayı ilave edin ve yağda kızdırın.
3. Tencereye 5 su bardağı su ekleyin.
4. Bu esnada başka bir kabın içerisine 1 su bardağı su ve toz tarhanayı ekleyerek karıştırın.
5. Tenceredeki su kaynarken suda karıştırdığınız tarhanayı ilave edin.
6. 15-20 dakika kadar pişirin.
7. 1 çay kaşığı kırmızı pul biber ve naneyi ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.