Tarhana çorbasını meğer çok yanlış pişirmişiz! Bu yöntemle pişirmek tarhananın faydalarını en az 5 kat artırıyor
Türk mutfağının en sevilen çorbalarından biri olan tarhana özellikle kış aylarında sıkça pişirilir. Lezzeti ve sağlıklı yapısı ile yemeklerin yanında tercih edilen tarhana çorbasını ise belirli bir yöntemle pişirince faydaları katlanarak artıyor.
Türk mutfak kültürünün önemli bir parçası olan tarhana un, yoğurt, sebzeler, baharatlar ve mayanın karıştırılıp mayalanmasından elde ediliyor. Daha sonra kurutulan ve öğütülen tarhana çorbası hazırlanarak tüketiliyor. Ülkemizin dört bir yanında sevilerek tüketilen tarhana çorbasının lezzeti bir yana ayrıca tarhana çorbası sağlığa da faydalıdır.
Hem lezzeti hem de faydaları ile sıkça tüketilen tarhana çorbasının kıvamı ve sağladığı faydaları kaybetmemesi için bazı püf noktalar bulunuyor. Doğal yöntemler ile hazırlanan geleneksel yemek tariflerinden biri olan tarhana çorbasını bir de farklı tüyolar ile denemek gerekiyor.
Yemek tarifleri içerisinde tarhana çorbasının faydalarını katlayarak artıran bu pişirme tüyosu sayesinde kış aylarında hem lezzetli hem de doğal bir ilaca sahip olabilirsiniz.
Tarhana çorbası vücudu hastalıklardan korumaya yardımcı olan doğal bir bağışıklık güçlendirici görevi görüyor. Aynı zamanda enerji verici yapısıyla gücünüzü korumanızı da sağlıyor. Tüm bu faydalarını katlamak ve lezzetini korumak için tarhana çorbası tarifi ise şu şekilde karşımıza çıkıyor.
Tarhana çorbasının lezzetini ve faydalarını katlamak için ilk olarak tarhanaları bir kaba alın. Ardından üzerine toz nane dökün ve 2 bardak su ekleyin. Bir çırpıcı yardımı ile tarhanayı 15 dakika boyunca ara ara bekleyerek karıştırın. Bu işlem tarhananın yumuşamasını sağlayacaktır.
Tarhana yumuşarken bir yandan geniş bir tencereye sıvı yağ ve tereyağı koyun. Orta ateşte yağları erimeye bırakın. Bir diş sarımsağı ezin ve 1 yemek kaşığı salça ile karıştırın. Hızlıca karışımı yağa ekleyip kavurmaya başlayın.
Daha sonra yumuşayan tarhanaları tencereye ekleyin. Göz kararı tuz ekleyerek karıştırın. Üzerine 5 su bardağı su ilave edin ve çorba kaynayana kadar ara ara karıştırmaya devam edin. Kaynadıktan sonra altını kısıp birkaç dakika dinlendirebilirsiniz. Daha sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.