Tadan poğaça sanıyor! Kıyır kıyır peynirli kurabiye yapmanın püf noktası
Peynirli kurabiye yapımı, özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan lezzetlerden biridir. Ancak, bazen bu tarifin poğaça ile karıştırıldığını görebiliriz. İşte bu noktada, kıyır kıyır peynirli kurabiye yapmanın püf noktalarını sizlerle paylaşmak istiyoruz.
1 yumurta sarısı
Çörek otu
Peynirli Tuzlu Kurabiyeler Tarifi Nasıl Yapılır?
2 su bardağı unu yoğurma kabına alarak üzerine yumurta, yoğurt, sıvı yağ, tereyağı, kabartma tozu ve tuzu ilave edin.
Malzemeler karışınca azar azar kalan unu serperek yoğurmaya devam edin.
Hamur yumuşak ve ele yapışmayan bir hal aldığında ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak avucunuzda yuvarlayın.
Ortasına bastırıp içini çukurlaştırın ve fındık büyüklüğünde bir peynir parçası koyarak hamuru kapatıp tekrar top haline getirin.
Hazırladığınız topları kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirdikten sonra 170 derecede 20-25 dk pişirin. Afiyet olsun…
Kaynak: Haberturk.com, youtube.com