Sütü böyle saklayanlar tüketmeden önce bir daha düşünsün! Meğer farkında bile olmadan hepimiz o hatayı yapıyormuşuz
En sağlıklı içecekler arasında sayılan sütün tüketimi ve saklanma koşulları sütün sağlıklı yapısını korumak için büyük önem taşıyor. Eğer sütü bu şekilde saklıyorsanız o halde tüketememeniz gerekiyor. Uzmanlar sütü böyle saklayanları
En sağlıklı gıdalardan biri olan süt içerdiği sağlıklı bileşenler ile özellikle gelişim çağındaki çocuklar için tüketimi önemli bir besindir. Kemik sağlığını koruyan ve gelişimi destekleyen sütün tüketimine kadar olan süreçte de dikkatli olmak gerekiyor.
Uzmanlar sütün saklanması konusunda yapılan bir hatayı ortaya çıkardı. Sütü bu şekilde saklayanların tüketmemesi ise daha sağlıklı sayılıyor. Çoğu kişi sütü buzdolaplarının kapak kısımlarında saklamayı tercih ediyor. Ancak sütüm buzdolaplarının kapak kısımlarında saklanması sütün yapısına zarar veriyor.
Buzdolaplarının kapak kısımlarında bulunan saklama alanları bazı gıdalar ya da ürünleri saklamak için uygun olabilir ancak bu ürünlerden biri süt değildir. Sütün buzdolaplarının kapaklarında saklanması sütün doğal sağlıklı yapısının bozulmasına neden olur. Sütün taze kalabilmesi için sabit bir sıcaklık aralığında kalması gerekiyor.
Ancak buzdolaplarının kapıları sürekli açılıp kapanana lanlar olduklarından sütü burada muhafaza etmek sütün hızlı şekilde bozulmasına neden oluyor.
süt buzdolabında saklanacağı zaman 5 ile 7 derece aralığında saklanması gerekiyor. Ancak buzdolabı kapaklarının ortalama sıcaklığı ise 10 derece olarak ölçülmektedir.
Bu nedenle buzdolaplarının kapak kısımlarında süt saklamak yerine sütü buzdolabının orta raflarında saklamak daha uygun olacaktır. Sıcaklık değişimine çok sık maruz kalan süt kısa süre içerisinde bozulur ve bozuk sütün içilmesi sağlığa zarar verir.