Suda kaynatıp 2 ay içerseniz.. Kalp krizinden nefes darlığına bin bir derde deva!
Doğanın mucizevi besinleri hayatın daha sağlıklı yaşanmasına katkı sağlıyor. Doğal ürünlerin tüketilmesi ile hem daha uzun hem de daha sağlıklı bir yaşama adım atabilirsiniz. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları arasında yer alan bu mucize gıdayı 2 ay suda kaynatıp içtiğinizde çok şaşıracaksınız.
Doğanın mucizevi gıdaları arasında yer alan keçiboynuzu, hem pekmezi yapılarak hem de ham şekilde tüketilebilir. Keçiboynuzunun düzenli tüketilmesi pek çok faydasını beraberinde getiriyor. Daha sağlıklı bir yaşam için keçiboynuzunu sıcak su içerisinde kaynatıp 2 ay içmek uzmanlar tarafından öneriliyor. İşte keçiboynuzu çayı hazırlama yöntemi ve faydaları:
KEÇİBOYNUZU ÇAYI HAZIRLAMA
Daha sağlıklı bir yaşam için tüketilmesi tavsiye edilen keçiboynuzu, suda kaynatılarak çay halinde tüketilebiliyor. Bu yöntemi denemek için bir küçük tencereye 2 bardak su ve üzerine küçük parçalara ayrılmış 6-7 adet keçiboynuzu atın. Keçiboynuzunu su içerisinde yaklaşık olarak 7-8 dakika kaynatın. Ardından soğumasını bekleyip şişeye aktarıp içebilirsiniz. Her sabah kahvaltısından ve akşam yemeğinden önce birer çay bardağı tüketebilirsiniz.
KEÇİBOYNUZU FAYDALARI
Daha sağlıklı bir yaşam için kaynatılan keçiboynuzunun içilmesi halinde sağladığı faydalar şu şekilde:
Nefes darlığına iyi gelir: Keçiboynuzu üst solunum yolu hastalıklarını tedavi eden bir gıdadır. Keçiboynuzunun düzenli olarak çay halinde tüketilmesi astım ataklarının geçirilmesini ve zamanla tedavi olmayı sağlar. Nefes darlığına iyi gelen keçiboynuzunun düzenli tüketilmesi astımdan kurtulmaya yardımcıdır.
Kalp damar sağlığını korur: Keçiboynuzunun çay halinde tüketilmesi kalp damarlarının açılmasını ve temizlenmesini sağlar. bu şekilde kalp krizi riskini en aza indirgeyen keçiboynuzu, aynı zamanda kan akışını rahatlatan yapısı ile kalp ritminin düzenlenmesine katkı sağlar. İlerleyen yaşlarda kalp nedenli sağlık sorunları ile karşı karşıya kalınma riskini en aza indirger.