Lezzetli su böreği tarifinin sırrı çözüldü... Böyle yapınca yumuşacık oluyor
Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve günün her öğünü zevkle yenen su böreğinin sırrı çözüldü. Nefis su böreği yapmak sandığımız kadar zor da değilmiş. Peki yumuşacık lezzetli mi lezzetli su böreği nasıl yapılır? Su böreği yaparken püf noktası neler? İşte nefis Su böreği tarifi.
YAPILIŞI
İlk olarak patateslerin kabuklarını soyun ve rendeleyin. Ardından suyunu iyice sıkın. Soğanı yemeklik doğrayın.
Sıvı yağ eklediğiniz tavada önce soğanı ardından patatesleri ekleyerek kavurun. İyice kavrulduktan sonra arzu ettiğiniz ölçüde baharat ekleyin ve ocaktan alın. Ardından soğumaya bırakın. Soğuyan iç harcın üzerine tercih ettiğiniz kaşar, tulum, küflü veya lor peyniri ekleyin ve iyice karıştırın.
Sosu için olan yumurta ve eritilmiş tereyağını bir kase içerisinde iyice çırpın.
Yufkalardan ilkini geniş bir alan açın. Fırça yardımıyla her yerine sosunuzdan sürün ve uzunlamasına iç harcınızdan yayın. Rulo şeklinde sarın. Tereyağı ile yağladığınız tavanın ortasına gül böreği gibi sararak yerleştirin. Diğer yufkaya da aynı işlemi yaptıktan sonra tavadaki yufkanın çevresine dolayın.
Böreğin üzerine çok az geçecek şekilde su dökün ve 3 dakika bekleyin. Ardından suyu hemen süzün. Daha sonra fırça yardımıyla böreğin her yerine sıvı yağ sürün. Tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte nar gibi kızarana dek altlı üstlü pişirin.
Su böreği yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar paylaşıldı.
* Mutlaka böreğinizin iç malzemeleri oda sıcaklığında olmalı.
* Yufkalarınız taze olmalı.
* Kullandığınız yağ zeytinyağı olmalı. Zeytinyağıyla yapacağınız börek çok daha hafif ve çok daha lezzetli olacaktır.