Soyduğunuz elmanın kabuğunu dolapta soğutup..
Meyve ve sebzeleri tüketirken soyulan kabukları genellikle çöpe atarız. Ancak meyve ve sebzelerin kabuklarının çöpe atılmaması gerektiğini ortaya koyan birden çok kullanım alanı yavaş yavaş popüler olmaya baladı. Elma kabuklarını çöpe atmak yerine bu alternatif kullanım alanlarına göz atabilirsiniz
Elmaları tüketirken ya da tatlı yapımına kullanırken genellikle kabuklarını soyarak kullanmayı tercih ediyoruz. Soyulan kabuklar ise genellikle çöpe atılıyor. Ancak elma kabuklarını atmak yerine alternatif kullanım alanlarından faydalanmayı tercih edebiliriz. Elma kabuklarını atmadan önce bir daha düşünmenizi sağlayacak alternatif kullanım alanları şu şekilde karşımıza çıkıyor:
Aspiratör görevi görür: Elma kabukları yemek pişirirken ortaya çıkan kokuları içine hapsetme özelliğine sahiptir. Elma kabuklarını çöpe atmak yerine lahana, brokoli ve balık gibi kokusu rahatsız edici ya da ağır olabilecek yemekleri pişirirken kullanabilirsiniz. Dilerseniz yemeklerin içine ekleyebilir, dilerseniz elma kabuklarını tütsü gibi yakarak koku yayılmasını önleyebilirsiniz.
Elma kabuklarından bitki çayı: Elma kabuklarını çöpe atmak yerine lezzetli bitki çayları hazırlamada kullanabilirsiniz. Elma kabuğunu dilerseniz ıhlamur ve nane limon gibi bitki çaylarının içerisinde dilerseniz de direkt olarak elma kabuklarını limon ile birlikte kaynatarak bitki çayı şeklinde tüketebilirsiniz.
Oda parfümü yapabilirsiniz: Elma kabuklarını çöpe atmak yerine güzel kokulu oda parfümleri hazırlamada kullanabilirsiniz. Elma kabuklarını dilerseniz su içerisine farklı meyve ya da çiçekler ile kaynatarak elde ettiğiniz esansı bir parfüm ya da sprey şişesi içerisine alabilir, bu kokuyu odanızın havasını değiştirmek için kullanabilirsiniz.