Soğandaki gizli tehlike! İkiye bölüp dolaba koyan herkes buna dikkat etmeli
Yemeklerde ve salatalarda sıkça kullandığımız soğan doğru bir kullanım biçimi sergilenmezse ciddi tehlike taşıyor. Soğan kullanımında yapılan bu hata gıda zehirlenmesine yol açabiliyor. Soğan tüketirken mutlaka dikkat etmeniz gerekiyor.
Yemeklerde ve salatalarda bolca kullandığımız soğan yanı zamanda oldukça sağlıklı bir gıdadır. Sağlıklı yapısı içinde pek çok vitamin grubu bulunduran soğan, A, B ve C vitaminleri açısından zengin olmasının yanı sıra kükürt, iyot, kalsiyum, demir, folat, magnezyum ve potasyum gibi mineraller açısından da önemli bir kaynaktır. Bu kadar sağlıklı bir besin olan soğanın tüketimi konusunda yapılan hatalar ise sağlıklı yapısından faydalanmamızın önünde bir engel olarak karşımıza çıkıyor. Soğanın dolaba ikiye bölünmüş halde konulması sağlık açısından büyük risk taşıyor. Soğan tüketirken yapılan bu hata sonucunda ise bakın neler oluyor:
Soğanın yapısı olduğu ortamdaki koku ve bakterileri kendisine doğru çekmesine neden oluyor. Bu nedenle soğanı ikiye bölerek yarısını kullandığınız ve yarısını bir kap ya da poşet içerisine dolaba bıraktığınız zaman, ağzı kapalı olsa dahi soğan bakteri ve kokuları kendine doğru çekerek içinde hapsediyor. Bu da daha sonraki kullanımlarda soğanın gıda zehirlenmesine yol açabilecek kadar sağlıksız bir hale gelmesine yol açıyor.
Aynı durum soğanın dilimlenmesi ve dilimli şekilde bekletilmesi için de geçerli. Soğanların en sağlıklı tüketimi kesildikten sonra tamamının kullanılması olarak biliniyor. Soğanın belirli bir kısmını kullanmayarak daha sonrası için sakladığınız takdirde, soğanın yapısı bakteriler nedeni ile bozuluyor. bu durum ise safra salgıları ve mide asidinde artışa yol açarak gıda zehirlenmesini ortaya çıkarıyor. Soğanın 1 gece dahi beklemesi bu sonuçlara neden oluyor.