Soğan yemeden önce üç kez düşündüren tehlike! Soğanı bu şekilde yediğinizde sadece zehir saçıyormuş
Bilinen en sağlıklı besinlerden biri olarak tanımlanan soğanı tüketirken yapılan bir hata adeta zehir tehlikesi saçıyor. Soğanın tüketiminde bu hatayı tekrarlamak bile isteye kendi sağlığından vazgeçmekten farksız sayılıyor.
Yemeklerde sıklıkla kullandığımız soğan sağlık açısından pek çok fayda sağlamaktadır. İçerisinde güçlü antioksidanlar barındıran soğan doğal antibiyotik görevi görür. Vücutta iltihap söktürücü işlevi olan ve bağışıklığı güçlendiren soğanın tüketimine dikkat etmek ise önemli.
Soğan yanlış şekilde hazırlandığında ve tüketildiğinde ise sağlıklı yapısını kaybederek adet zehir saçmaya başlıyor. Uzmanlar soğan tüketiminde dikkatli olunması gerektiğinin altını çiziyor.
Soğan başta A, B ve C vitaminleri olmak üzere çok sayıda vitamin ve mineral içermektedir. Vücudu baştan aşağı yenileyen sağlıklı yapısı ile tüketilen soğanın faydalarından yararlanmak için ise tüketim şekline dikkat etmek gerekiyor.
Soğan yemekler ile birlikte pişirilerek ya da salataların içerisinde çiğ şekilde tüketilebiliyor. Her iki koşulda da soğan faydalarını bizlere sunmaya devam ediyor. Fakat bu faydalardan yararlanmamızı engelleyen de bir sağlıksız soğan tüketim şekli var.
Uzmanlar herkesi soğan tüketimi konusunda uyarmaya devam ediyor. soğanın tüketiminde yapılan bu hata ise soğanın doğrandıktan sonra saklanması olarak karşımıza çıkıyor.
Çoğu zaman soğanları satın alırken boyutuna dikkat etmiyoruz. Bu nedenle de bazen ihtiyacımız kadarını kesip kullanıyor ve yarım kalan soğanı saklamaya devam ediyoruz. Ancak soğanın kesildikten sonra bekletilmesi adeta bakteri yuvası haline gelmesine sebep oluyor.
Soğan kesildikten sonra geriye kalan kısmının doğranmış ya da bütün halde saklanması havadaki bakteriler ve mikroplar ile temas kurmasına neden oluyor. Soğan bu şekilde bakteri ve mikropların üreyebileceği bir form kazanıyor.
Üzerinde bakteri ve mikropların üremeye başladığı soğanlar ise antioksidan ve vitaminlerin sağladığı faydalı yapısını kaybediyor. Toksin özelliği kazanan doğranmış soğanın daha sonra kullanılması ise vücuda göz göre göre zehir almak demek oluyor.